A di je Toni?

NBA.com

Last Dance, dokumentarac o Jordanu i Bullsima, oborio je sve rekorde gledanosti. Izašle su dvije epizode, a u prosjeku ih je gledalo 6,1 milion ljudi. Jordan je odlučio donirati sav prihod od dokumentarca u humanitarne svrhe. Velik potez velikog igrača.

Last Dance nas je kao i sve oduševio, no ne možemo a da ne istaknemo kako su zaboravili predstaviti vrlo bitan šraf u toj ekipi. Toni Kukoč je bio nezamjenjivi član Bullsa tih godina, vjerujemo da sigurno ne bi bilo toliko naslova bez njega, no Toni je rijetko spominjan u ovom dokumentarcu. U prve dvije epizode čuli smo samo kako ga je Jordan “kudio” i govorio mu kako mu može cijeli dan prigovarati.

Isto tako, na službenom posteru Last Dancea iz legendarne slike Toni je izbačen. Originalna slika je sadržavala Jordana, Pippena, Rodmana, Kerra i Kukoča, dok je na službenom posteru Kukoč izbačen i na njegovom mjestu je Phil Jackson. Motiv koji se spominje kroz cijeli dokumentara je tim, kako je tim zaslužan za sve naslove. Toni je bio nezamjenjivi član tog tima, malo koji igrač bi odradio takav posao kao što je to radio Kukoč. Ne kažemo da je Toni bio jednako važan kao npr Jordan, no da tim sigurno ne bi bio isti bez njega. Njegov doprinos je bio izuzetno značajan i ovaj potez sa njegovim izostavljanjem nikako nije u redu.

last-dance-jordan-poster
ESPN

Moguće da će nas demantirati i da će u narednim epizodama pričati i o Toniu, čemu se toplo nadamo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*