Ostao je još jedan dan!

Još samo danas je ostalo do kraja glasanja za ovogodišnji All Star, koji je na programu u Charlotteu 17. februara. I dok čekamo rezultate glasova, nezvanično smo saznali da je jedan ‘naše gore list’, Bogdan Bogdanović već obezbedio učešće na All Staru.

Naime, kako prenosi NBC, Bogdanović iz Kingsa je pozvan da igra za Tim sveta protiv najboljih rookia iz ove sezone. Ovo bi njemu ujedno bio drugi All Star nastup na ovakvoj utakmici, a prošle godine je bio proglašen za MVP-a.

Kako je Bogdan pokorio Ameriku!

Glasovanje završava danas, a prema posljednjim rezultatima glasovanja, Dončić je siguran sudionik. Jokić bi svakako trebao biti izabran od trenera, jer prema igrama u posljednje vrijeme sigurno spada u Top 3 centra Lige. Prestigao je i Olajuwona, te stigao na korak do Wilta što se tiče broja TD učinaka u karijeri.

Nastup bi trebali izboriti i Rose i Wade, dvojica veterana, Rose kao jedna od najljepših priča ovogodišnje sezone, a Wade koji ide u mirovinu pa mu je ovo oproštajni Allstar. Kapiteni bi trebali biti Lebron i Giannis, a sama utakmica će se održati 17.2. dok će rezultati biti poznati 24.1.

Kako glasati?

Navijačima je na aspolaganju više načina da glasaju – tražeći putem Googla, preko Google asistenta, zvanične NBA aplikacije ili na sajtu lige (nba.com/vote). Prošlogodišnji način glasovanja sa #NBAVote ove godine neće biti uvažen, već je glasanje isključivo pre tri gore navedena kanala.

Glasanje je vrlo prosto. Na NBA stranici se nalazi link koji Vas vodi do popisa igrača u cijeloj Ligi. Jednostavno u search baru upišete ime igrač, te nakon toga potvdite da želi glasati i to je to. Drugi možda i jednostavniji način je da u Google upišete NBA Vote, te će odmah izbaciti popis ekipa, te možete odabrati igrača za kojeg želite glasati.

Moguće je glasati za najviše 10 igrača dnevno.

Rezultate ćemo saznati 24. januara, kada će biti poznato ko su kapiteni Istoka i Zapada.

Prve runde glasova su donijele nekoliko iznenađenja. Nama svakako najugodnije je Luka Dončić koji je zauzimao drugo mjesto među visokim igračima na Zapadu. Više od njega je dobio samo James, a ostavio je iza sebe Duranta, Davisa i ostale superzvijezde. Jokić je takođeru Top 10, a on se nalazi na 7. mjestu.

Dončić drugi, Rose i Wade starteri!!!

Nedavno je izašla i treća runda glasova. Luka ne samo da je ostao na drugom mjestu, već je povećao razliku između njega i PG-a koji se sada nalazi na 3. mjestu. Luka je dobio preko 3,3 miliona glasova, a od njega samo Lebron James i Giannis Antetokoumpo imaju više glasova. Jokić je ostao na 7. mestu, i za sada je dobio 1,2 miliona glasova.

Na Istoku je Giannis neprikosnoven, za petama su mu Kyrie Irving i Kawhi Leonard, a među bekovima je i Goran Dragić koji je za sada 9. sa 335,000 glasova.

Nakon izlaska i rezultata treće runde glasovanja, T-Mac je odlučio prokomentirati stanje. Sa Istokom se manje-više slaže, te čak smatra da bi Wade trebao dobiti oproštajni Allstar. No, za Zapad T-Mac ima zamjerke. Najviše zamjera to što je Dončić ispred nekih legitimnih Allstar igrača. -“Luka na drugom mjestu je totalno nepoštivanje. Na svim nivoima. Ima više glasova od Currya, čovjeka koji je promijenio ovu igru. Nemojte me krivo shvatiti, Dončić je definitivno zaslužio Allstar nastup, no da bude ispred igrača kao što su Durant, Harden i Curry…”-rekao je T-Mac.

 

Nikola Jokić (Denver)

19.7 poena, 10.1 skokova, 7.5 asistencija, 50.6% iz igre, 18.6 PER

Jokić sigurno vodi svoj Denver ka play offu, a donedavno su bili prvi na Zapadu. Joker je popravio igru na obe strane terena, povećao je broj asistencija, preuzeo je odgovornost u trenutku kada su svi drugi povređeni.

Ozbiljan kandidat za MVP-a

 

Luka Dončić (Dallas)

20,3 poena, 6.7 skokova, 5,1 asistencija, 43,6% iz igre, 13,8 PER

Luka igrao kao veteran, već je prva violina Dallasa, i sigurno ćemo ga gledati na All Staru. Ove sezone u dresu rookie ekipe, a možda i na najvećoj utakmici, ukoliko dobije dovoljan broj glasova. A svojom igrom većpleni pažnju i dobija pozitivne kritike širom Amerike.

Koliko je zaista dobar Luka Dončić?

 

Nikola Vučević (Orlando)

20.1 poena, 11.9 skokova, 3.8 asistencija, 52.5 % iz igre, 19,0 PER

Vučević ima fenomenalan start sezone, individualno igra čak i na MVP nivou, a u mesecu novembru bio je među četiri najbolja igrača lige. Njegov Orlando je vrlo prosečna ekipa i za ovog igrača, koji je dva puta rušio Lakerse, to je veliki limitirajući faktor.

 

Jusuf Nurkić (Portland)

14.8 poen, 10.4 skokova, 3.2 asistencija, 50.9% iz igre, 14,8 PER

Portland je tvrd orah na Zapadu, i svakako jedan od ‘darko horse’ kandidata za najviši plasman. Jusuf Nurkić već drugu sezonu igra standardno u prvoj petorci, i uz Lillarda i McColluma ključan je igrač ove ekipe. Jedan je od najkvalitetnijih mladih centara lige i nije čudo što ga se spominje u kontekstu nastupa na ovosezonskom All Staru:

 

Bojan Bogdanović (Indiana)

16.2 poena, 4.0 skokova, 1.7 asistencija, 50.32% iz igre, 15.8 PER

Babo igra sezonu života, a u odsustvu prve violine Pacersa, Viktora Oladipa, namestio je svoju ruku i hrabro vodio Indianu do trećeg mesta Istoka. Za tim koji nema mega zvezde to je veliki uspeh, a jedan od najboljih trojkaša lige mogao bi se naći na All Staru, makar u nadmetanju za najboljeg trojkaša.

 

Bogdan Bogdanović (Kings)

15.4 poena, 3.9 asistencija, 3.7 skokova, 42.7 % iz igre, 10,7 PER

Bogdan je već nastupao na All Staru, u dresu Sveta protiv Amerike, i prošle je sezone poneo titulu MVP-a. On ima kvalitet za nastup na najvećoj smotri, posebno zbog činjenice da njegovi Kingsi igraju sve bolje, a on se sjajno nalazi u raznolikim ulogama.

 

Nemanja Bjelica (Kings)

10.5 poena, 6.7 skokova, 2.1 asistencija, 42.5 % za tri poena, 10,1 PER

Bjelica je pronašao sebe u Kingsima, dobio je potrebno samopouzdanje, zacementirao se u prvoj postavi a to je vratio Divcu i onima koji su mu poklonili poverenje na najbolji način. Sigurnim igrama, sjajnim šutem i doprinosu timu koji je jedno od prijatnijih iznenađenja lige.

1 Trackback / Pingback

  1. Slovenija do Charlottea, i zašto Srbija ne glasa za Jokića? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*