Od ‘marš na klupu’ do magije protiv najboljeg

Vidjeli smo fantastičan meč u Pepsi Centru. Duel Kralja Lebrona protiv našeg Nikola Jokića koji nimalo nije razočarao. Jokić je već protiv Warriorsa pokazao kako “voli velike ekipe” te protiv njih uvijek pruži dobru partiju. Tako je bilo i sinoć, Joker je bio gotovo nepogrešiv iz igre, uvjerljivo najbolji igrač Nuggetsa, ali ovaj puta je s druge strane bio Lebron koji je bio jednako dobar.

Joker se tako probudio nakon nekoliko slabijih martovskih izdanja:

Martovski ‘minus’ Nikole Jokića

Cavsi su gotovo cijelu utakmicu bili u prednosti, tek sredinom posljednje dionice Nuggetsi prvi puta dolaze u vodstvo. No Lebron je odlučio kako želi stati na kraj ovoj lošoj seriji Cavsa, te je preuzeo stvar u svoje ruke. Prvo je ubacio tešku trojku malo više od minute prije kraja, a nakon toga i težak šut iz okreta preko Chandlera te tako zapečatio sudbinu Nuggetsa.

 

-“Ovo je razlog zašto je najbolji na svijetu.”- izjavio je Jokić poslije utakmice za Lebrona. No ni naš Joker se nije osramotio, štoviše odigrao je fantastičan meč i glavni je razlog zašto su Nuggetsi uopće došli u neizvjesnu završnicu. Joker je gađao fantastičnih 12/14 iz igre, te je ubacio 36 poena. Ovo mu je drugi najbolji poenterski učinak ove sezone, nakon Netsa kojima je utrpao 41 poen. Sjajnom koš učinku je dodao i 13 skokova, te 6 asista i tako zaokružio vrhunsku partiju.

Lebron je s druge strane bio nadomak triple double učinka. Ubacio je 39 poena, uz 10 asista i 9 skokova, te pogodio ključne šuteve na kraju utakmice.

 

U redovima Cavsa Hood je dodao 15 poena, a opet je vrlo dobar bio Nance sa po 13 poena i skokova. Ante Žižić je opet dobio šansu, te je u 9 minuta ubacio 5 poena uz 2 skoka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*