4,26 metara čiste humanosti!

Screenshot

Košarkaški asovi, iako živi i rade preko velike pare, ne zaboravljaju svoje korene. To je po ko zna koji put pokazao Jusuf Nurkić, as Portlanda.

Nurkić, košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, podržao je akciju udruženja Pomozi.ba, što su oni preneli na svojim profilima.

“Akciju podjele paketa podržao je i naš najpoznatiji NBA igrač, Jusuf Nurkić. Juka nam je donirao 125 tona hrane, što je uveliko olakšalo našu misiju, a to je da dođemo do konačne cifre od 500 tona hrane koju ćemo podijeliti tokom ovog mjeseca ljudima u potrebi širom BiH.

Jusuf je inače neko ko je zadnjih godina u mnogo navrata pomagao razne humanitarne akcije, a svaki put bio je izričit da se ne smije znati da je on donator. Ovaj put uspjeli smo dobiti odobrenje da objavimo njegovu donaciju, prvenstveno sa ciljem da se ponukaju i drugi da pomognu ljudima u potrebi, kojih ih je nažalost svakim danom sve više i više, a pogotovo sada usljed cjelokupne situacije sa korona virusom.

Jusufu se istinski i od srca zahvaljujemo u ime svih onih kojima će ova hrana puno značiti.”

Jokić donirao Sombor

Nešto ranije, mediji su preneli informaciju kako je as Denvera Nikola Jokić pomogao rodnoj Srbiji u borbi protiv koronavirusa. Srpski košarkaš pomogao je rodni Sombor.

Jokić je uplatio značajna finansijska sredstva medicinskom centru ‘Doktor Radivoj Simonović‘ u Somboru.

Želja reprezentativca Srbije  bila je da ova informacija prođe bez medijske pompe, ali je u javnosti ipak procurela. Visina donacije nije objavljena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*