Hoćeš vodu? Neću! Hoćemo li u grad? Ajde!

Novosti

Miloš Teodosić i Nenad Krstić bili su deo mlade generacije Srbije koju je Duda Ivković 2009. vodio do srebra. Bila je to prva u nizu srebrnih medalja koje su srpski košarkaši potom osvajali, ali na čelu sa novim selektorom – Aleksandrom Đorđevićem.

Teodosić je za reprezentaciju debitovao 2007 kada je tadašnji selektor Moka Slavnić odlučio da pruži šansu mladima (Mačvan, Marković, Erceg, Aleksandrov) uz iskusnije Gurovića, Jarića, pa i Miličića. I pored neuspeha to je bio temelj za ekipu koja je pod Dudom Ivkovićem 2009. u Poljskoj uzela srebro.

Mnogi nisu znali da to prvenstvo dva najbolja igrača Srbije, Miloš Teodosić i Nenad Krstić, nisu govorili. Igrači koji su sada kumovi pokačili su se oko sitnice na pripremama a iskusni vuk Duda ih je stavio za cimere na EP.

Sad prvih pet minuta sedimo na krevetu i moramo da provedemo još tri nedelje zajedno… Ja posle pet minuta ulazim u mini bar i pitam ga – ‘hoćeš vodu’, on kaže – ‘neću’… Posle pet minuta zajednička drugarica nas je pritisla kao pomiriti se bla bla bla i neko je u tom trenutku nazvao, mislim Novica, i kao idemo u grad. Onda sam se ja okrenuo i pitao – ‘hoćemo u grad’ i on je rekao – ‘ajde’ i od tad smo se pomirili i kasnije postali kumovi…“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*