Đorđević: Kako to Randolph pomaže razvoj košarke u Sloveniji?

Higantes del Basket

Nakon osvojeno srebra na EP, Aleksandar Đorđević se bacio i na kupkse obaveze, a njegov Bayern igra sjajno. Neke stvari sa Eurobasketa još uvek peku selektora, a on je u nedavnom razgovoru sa španski mesečnik ‘Higantes del Basket’ prokomentarisao igranje naturalizovanih igrača za nacionalne selekcije. Naravno tema je bio Randolph koji je bio jedan od ključnih igrača za prevagu Slovenaca u finalu sa Srbijom.

FIBA

Saletov stav po pitanju nastupa stranaca je vrlo jasan:

 

“To je apsurd. Ja sam veoma ponosan na moj lični stav i odluku srpske federacije da ne nacionalizujemo igrače kako bismo ojačali reprezentaciju. Za mene su to lažni pasoši. Randolph je možda dva puta bio u Sloveniji, možda mu je i viza istekla… Šalim se, ali nesporno je da je Randolph bio jedan od ključnih igrača Slovenije. Oni su odlučili tako, isto kao i neke druge zemlje. Španija ima Mirotića i Ibaku, odlučila se za taj put, ali mi to nećemo učiniti. Neću da sudim odluke drugih, ali mislim da to ne bi trebalo da se dešava. FIBA kaže da se pasoš može dati igraču koji će pomoći razvoj košarke u toj zemlji. Neka mi neko objasni uticaj Rendolfa na razvoj košarke u Sloveniji? Možda smo za slovenačku košarku više učinili mi iz bivše Jugoslavije. Inače, Randolph je sjajajn profesionalac koji je mnogo promenio profil tima”.

Đorđevića raduje renesansa i dominacija takozvane jugoslovenske škole što se na nedavnom Euobasketu videlo. Priznaje da je Slovenija igrala fantastičnu košarku i da ga raduje što su sa njima igrali finale.

Finale Eurobasketa: Klemen upalio šampionski kremen!

(Dodatni izvor: KOŠ magazin)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*