Nije za MVP-a? Noć u kojoj je Luka srušio Giannisa i preskočio Jordana!

screenshot / Clutchpoints

“On čini svoje saigrače bolji. Talentovan je. Veoma talentovan. Jedan od najtalentovanijih protiv kojih sam igrao,” rekao je aktuelni MVP Giannis Antetokounmpo nakon poraza njegovih Bucksa od Dallasa:

A Luka je blistao – njegov Dallas slavio je 136-132 nakon produžetka – a Slovenac je dao 36 poena (12 od 24 iz igre), podelio je čak 19 asistencija i ugrabio 14 lopti. Imao je svega dve izgubljene lopte u 42 minute.

Time je preskočio Michaela Jordana na listi najmlađih igrača u istoriji NBA koji su imali najmanje 35 poena, 15 asistencija i 10 skokova:

 

Zašto ne MVP?

Ludilo je ovo što radi Luka Dončić, a tek je zagrevanje. Podsetimo se svih njegovih utakmica u Orlandu:

Grdno je pogrešila NBA, čini se, što Luku nije uvrstila među kandidate za MVP. Tamo su se našli aktuelni MVP Giannis, Lebron James iz Lakersa koji su neubedljivi u Orlandu, kao i James Harden koji ima sjajne ofanzivne brojke ali na mnogo više potrošenih lopti nego bilo koji igrač u Ligi.

Dončića je liga stavila među kandidate za Igrača koji je najviše napredovao (MIP – the Most Improved Player), ali čini se da je to više utešna nagrada nego ono što Luka zaslužuje. I sam Luka je istakako da njemu nije mesto na toj listi i to ne zato što je kandidat za MVP-a, već zato što smatra da Devonte Graham iz Hornetsa zaslužuje tu nagradu više od bilo koga drugog.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*