Poker u borbi za posljednje mjesto

Regularni dio sezone se približava samom kraju. Istočna konferencija je praktički riješena, dobili smo svih osam sudionika, te prva da playoff para. Na Zapadu je totalno drugačija situacija i sigurno ćemo imati “play-in” turnir za posljednje mjesto. Zasada samo Lakersi imaju zagarantirano prvo mjesto u konferenciji, gotovo sve ostale ekipe mogu promijeniti mjesta do kraja regularne sezone.

ISTOK

Prva dva mjesta će pripasti Bucksima i Raptorsima, dok posljednja dva su bezecirana za Magic i Netse. Tako da ćemo u prvom krugu playoffa vidjeti duele Bucksa i Magica, te Raptorsa i Netsa. Boston je također siguran na trećem mjestu, dok četvrto mjesto dijele Heat i Pacersi, a samo pobjedu iza njih su Sixersi. Večerašnji duel Heata i Pacersa mogao bi jednu od ovih ekipa staviti u pole position, iako u ovakvom okruženju prednost domaćeg terena i nije tolika prednost kao u normalnim okolnostima.

Sixersi su ostali bez Simmonsa što je ogroman udarac za njihove ambicije. Bez obzira na sve kritike oko šuta Simmons je ključni igrač Sixersa i bez njega stvari se bitno mijenjaju. Ako stvari ostanu ovakve, idu na Boston u prvom krugu, što nikako neće biti lagan zadatak.

BasketballReference

ZAPAD

Na Zapadu ništa novo. Kao i unatrag nekoliko godina borba za playoff na Zapadu traje do posljednje utakmice. Ova sezona će biti posebno zanimljiva. Raspletima sinoćnjih utakmica bez playoffa su i službeno ostali Kingsi i Pelicansi. Kraljevi su očajno igrali u Orlandu i nakon prve dvije-tri utakmice bilo je jasno kako playoffa za njih opet neće biti. Walton se totalno pogubio u svojim rotacijama, a talentirani Kraljevi tako još jednu godinu idu ranije na odmor. Svoju priliku su propustili i Pelicansi. JJ Redick će tako prvi puta u 13 godina svoje karijere propustiti playoff. Zionovo zdravlje je ipak bilo na prvom mjestu u ovom nastavku, što smo mogli vidjeti po njegovoj mizernoj minutaži. Lonzo, Ingram i ekipa nisu uspjeli napraviti poduhvat i Pelicansi zajedno sa Kraljevima idu “na pecanje”.

Trenutno najbolja ekipa u Orlandu su Phoenix Sunsi. Jedina su ekipa bez poraza u pet utakmica, a sjajnom serijom umiješali su se u borbu za posljednje mjesto. Stigli su samo na dvije utakmice zaostatka od Memphisa i Blazersa te će u posljednje tri utakmice probati potvrditi sjajnu formu.

Povratkom Nurkića procvjetala je igra Blazersa. Naš centar je sjajno ušao u ovaj nastavak, pokazao da se potpuno oporavio od teške povrede i vratio se u formu iz najboljih dana. Lillard je pak odlučio kako Blazersi idu u playoff. Nakon što je neobično za njega, promašio dva bacanja za pobjedu protiv Clippersa, iskupio se sa 51 poenom protiv Sixersa. Blazersi su iskoristili sve kikseve Memphisa i izjednačili se s njima na 8. poziciji. Osim Blazersa svoju priliku čekaju i Spursi koje nikada ne trebamo otpisivati. Stari lisac Pop je uspio vratiti Spurse na prave staze, te kasne samo jednu utakmicu za Blazersima i Memphisom.

Ovako izgleda raspored do kraja Lige za sve četiri ekipe:

Memphis Grizzlies: Celtics, Bucks

Portland TrailBlazers: Mavs, Nets

San Antonio Spurs: Rockets, Jazz

Phoenix Suns: Thunder, Sixers, Mavs

Najlakši raspored imaju Blazersi, a najteži Spursi i Memphis. Odlučivati će nijanse, a osmo mjesto prije play-ina će značiti jako puno.

BasketballReference

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*