‘Čeličan’ na terenu, devac u krevetu

Ubitačan tempo NBA lige nije za svakoga. Čak 82 utakmice za nepunih šest meseci regularnog dela, i još 20-ak tokom play offa, iziskuje spartansku spremnost, veliku izdržljivost, i pre svega – kontinuitet. Mnogi su danak platili povredama, a neke su povrede koštale blistave karijere.

Jedan je ‘čelični’

Punih 16 sezona trajala je karijera jednog NBA igrača kojeg su zbog nesvakidašnje izdržljivosti, i rekorda, prozvali – Čelični! A.C. Green je nastupajući za Lakerse, Sunse, Maverickse, ponovo Lakerse, i Heat, odigrao 1.192 vezane utakmice, bez da je ijednu propustio.

Njegov niz počeo je 19 novembra, 1986, kada su Lakersi pobedili Spurse, a poslednju utakmicu ovoga niza odigrao je 18 aprila, 2001, u susretu Miamia i Orlanda. Zanimljivo da je ‘Čelični’ Green u svojoj karijeri propustio svega tri utakmice, i to samo u svojoj drugoj NBA sezoni.

Green je osvojio tri šampionske titule, i jednom je bio All Star.

Prvi seks sa 38

Poznat po svojoj religioznosti, Green je tokom svoje karijere zagovarao apstinenciju od seksa pre braka. Tokom igračke karijere saigrači su mu konstantno nabacivali razne devojke i žene kako bi testirali njegov moral. Odgovarao je citirajući reči iz Biblije. Čak je imao i svoju organizaciju, čiji je znak bio Zeleni medo, kroz koju je promovisao ovakve stavove među omladinom.

Svoju suprugu, Veronique, oženio je 2002, i sa njom je konačno skinuo mrak, u svojoj 38. godinu. Kaže, vredelo je čekati toliko, i to napraviti sa pravom osobom.

1 Trackback / Pingback

  1. Po čemu je KAT jedinstven? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*