Najgore draft greške Memphis Grizzliesa

Memphis Grizzliesi su ekipa koja ima tzv. “Sindrom male sredine”. Prije Memphisa su bili u Vancouveru, te je vrijedila ista stvar. Jednostavno ne mogu privuću velika imena preko Free Agencya, te su osuđeni na preplaćivanje osrednjih NBA zvijezda. To najbolje vidimo na primjeru Chandlera Parsonsa koji je dobio ogroman ugovor, a u dvije godine nije uspio opravdati niti 10% iznosa koji je dobio. Kada imate taj sindrom onda ste osuđeni na draft. Moguće je pronaći novog franšiznog igrača preko drafta, pravi primjer su Warriorsi koji su gotovo čitavu svoju ekipu birali na draftu (uzeli Currya, Klaya i Greena-okosnicu ekipe koja je uzela prvi prsten). No kada radite ovakve greške kao Grizzliesi onda ste osuđeni na godine prosječnost, gdje se trenutno i nalaze. Portal Fadeaway World je odlučio izabrati 5 najgorih pickova u povijesti ove franšize.

5 Shane Battier (2001.)

(Photo by Kevin C. Cox/Getty Images)

Shane Battier je imao i više nego pristojnu NBA karijeru. Jedan od najboljih obrambenih igrača lige, specijalista šuta za tri poena, no biran je 6. pickom što je ipak malo previsoko. Iako je Battier bio i više nego dobar rotacijski igrač, te izuzetno koristan poslije njega su birane zvijezde kao Gilbert Arenas, Zach Randolph, Joe Johnson sve igrači koji su imali bolju statistiku i karijeru od Battiera.

4 Drew Gooden (2002.)

Mora se priznati, te godine i nije bilo pretjerano kvalitetnih opcija na draftu, a usrećili se nisu ni Grizzliesi. 4. pickom su uzeli Goodena, allround krilo koje nije imalo niti jednu jaku stranu u svojoj igri. Tako se uklopio u sivilo ekipe, odigrao samo jednu sezonu, a do kraja svoje karijere je promijenio čak 11 ekipa. Umjesto njega dostupni su bili Nene Hilario, Caron Butler, Tayshaun Prince i Amare Stoudamire.

3 Xavier Henry (2010.)

Za razliku od 2002. ovaj draft je bio bogatiji talentom, no Memphis je ipak uspio uprskati. Izabrali su Xaviera Henrya 12. pickom koji se nikada nije uspio ustaliti u NBA ligi, najviše zbog povreda. Ovaj ljevoruki bek šuter je imao potencijala, no u Memphisu nikada nije bio niti blizu rotacijskog igrača. Probao je kasnije u Lakersima, odigrao nekoliko solidnih partija, no nikada se nije uspio izboriti za neku ozbiljniju ulogu. Poslije njega su birani Avery Bradley, Hassan Whiteside i Eric Bledsoe.

2 Antonio Daniels (1997.)

Biran trećim pickom, čovjek koji je imao ispod 8 poena i 4 asista u prosjeku. Osvojio je naslov sa Spursima, no ipak 3. pick za ovakvog igrača je ipak previše. Pogotovo kada imate na umu da je poslije njega biran Tracy McGrady, novopečeni Hall of Famer.

1 Hasheem Thabeet (2009.)

Uvjerljivo najgori pick, ne samo Grizzliesa, već ulazi u konkurenciju za najgori pick ikada. Ovog 221cm visokog Tanzanijca birali su 2. pickom na jakom draftu 2009. godine. Očekivali su da će dobiti novog Hakeema, no kako su se samo prevarili. Jednostavno NBA liga je bila prebrza za njega, nije se nikako uspio snaći a i toliko je bio loš da je ispao iz rostera ekipe iz D-lige. Iako je sam po sebi ovaj pick očajan, kada vidimo tko je sve bio izabran poslije njega ispada još i gori. Iza Hasheema svoje mjesto su našli Steph Curry, Demar Derozan, James Harden…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*