Chris Paul postao jedini u NBA istoriji sa ovakvim učinkom!

Sunsi su razbili Lakerse u Los Angelesu, što konačni rezultat 115:105 ne otkriva toliko koliko činjenica da su u trećoj četvrtini imali čak 32 poena viška. Tako su finalisti, predvođeni Chris Paulom i Devinom Bookerom, pokazali da imaju ozbiljne ambicije u ovoj sezoni.

Iskusni play, Chris Paul, bio je najbolji igrač utakmice u pobedi svojeg Phoenixa na gostovanju u LA. Ovaj svestrani play u novu pobedu svog tima, četvrtu u nizu nad Lakersima, upisao je 23 poena, 14 asistencija, 5 skokova i dvije ukradene lopte.

No, utakmicu u Staples Centru Paul će pamtiti do kraja života jer je na njoj postao prvi igrač u istoriji NBA lige koji je dao najmanje 20.000 poena i upisao 10.000 asistencija.

Najbliži ovom učinku pre Paula bili su legendarni Oscar Robertson koji je prešao brojku od 20.000 poena, ali se zaustavio na 9.887 asistencija te John Stockton koji je prešao 10.000 asistencija, ali se zaustvaio na 19.711 poena.

Chris Paul je bio glavni igrač svih ekipa u kojima je igrao, a prosek karijere iznosi mu 18.3 poena u regularnom dijelu sezone i 20.7 u doigravanju, 9.4 asistencije (8.3 u playoffu) i 4.5 (5) skokova po utakmici.

Paul je u NBA ligu stigao 2005. Kao četvrtog picka na draftu birali su ga New Orleans Hornets. U New Orleansu se zadržao šest sezona, pre nego što je prešao u Los Angeles Clipperse u kojima se također zadržao šest sezona. Od 2017. do 2019. činio je supertandem s Jamesom Hardenom u Houstonu, jednu sezonu proveo je u Oklahoma Cityju, a od početka prošle sezone igra za Sunse s kojima je igrao veliko finale.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*