“Starci” u problemu

HoopsHabit

Najveća ovosezonska kriza u Los Angelesu. Od početka sezone Lakersi se muče i najstariji roster lige je baš “dizelaški” radio. Probleni s povredama također su učinili svoje, u određenim trenutcima barem je netko falio. Jedno vrijeme su bili bez Lebrona, Nunna, Monka, Horton Tuckera, a odnedavno bez Anthony Davisa kojega čeka duža pauza.

Ušavši u sinoćnji duel s Netsima, Lakersi su bili na nizu od četiri uzastopna meča bez pobjede. Slučajnost ili ne, negativni niz je počeo povredom Anthony Davisa u meču protiv Wolvesa. AD je odigrao 20 minuta prije nego što je napustio parket. Lakersi su taj meč izgubili, a zatim i naredna četiri, uključujući duel s Netsima.

Iako su Netsi bili bez Duranta, a ovo je bila prva Hardenova utakmica nakon nešto duže stanke, Lakersi nisu uspjeli doći do pobjede. Ovaj puta čak ni izvanredni Lebron nije bio dovoljan. Inače, Lebron igra sjajnu košarku ove sezone. Propustio je dio zbog povrede, a dodatno je podigao nivo igre nakon povrede Davisa.

Kao glavni krivci označene su najveće zvijezde ekipe – Russell Westbrook i Anthony Davis. Russ je već navikao na ovakav tretman, no Davis je dosada rijetko bio kritiziran. Davis ove sezone ima najslabije šuterske brojke još od rookie sezone. Posebno je loš sa distance, odnosno za tri poena – gdje šutira kritičnih 18%. Westbrook s druge strane nastavlja po starom. Broj izgubljenih lopti se samo gomila, a u nešto starijoj i sporijoj ekipi Lakersa njegova lutanja su još izraženija.

Još od povrede AD-a, Westbrook se pokušava nametnuti kao druga opcija, no prečesto “izgori” u želji. Čemu je svjedočio i pomoćni trener Lakersa Dave Fizdale “U pojedinim akcijama jednostavno je previše htio. Tražio je rješenja na silu, odnosno tamo gdje ih nema. Ovo su stvari koje smo već prošli i očekujem napredak u naredom periodu.”

Trenutno na listi povređeni su Davis, Monk, Bradley, Ariza, Reaves, Bazemore, Nunn. Prava bolnica u LA-u, a playoff mjesto klizi. Vogel i ekipa će morati pronaći način da se izvuku iz krize prije nego što bude prekasno. Vjerujemo da plasman u playoff neće doći u pitanje, no šanse da naprave nešto više – zasada su vrlo male.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*