Imamo majstoricu

Najizjednačenija serija prvog kruga iz u odlučujuću 7. utakmicu. Dominaciju domaćina su nastavili Bucksi, koji su još jednom na domaćem terenu bili kobni za Kelte. Giannis je odigrao sjajan meč, imao je dobru pomoć u Middeltonu i Brogdonu, te je to bilo previše za Kelte. Posljednja 7. utakmica je na rasporedu u nedjelju, a onda ćemo dobiti finalnog sudionika drugog kruga na Istoku.

Stevens je krenuo s istom petorkom koja mu je donijela rezultat u prošloj. Ojeleye je ponovo počeo, no Giannis je ovaj puta bio spreman za njega. Odigrao je puno bolju utakmicu. Početak je bio izjednačen, no u drugom periodu Bucksi rade osjetniju prednost. Kelti nisu ništa mogli pogoditi izvana i ovu četvrtinu su završili sa samo 15 poena na svom kontu.

No Boston nije odustajao, nekoliko puta su bili jako blizu Bucksima u posljednjoj četvrtini. MOrris je prvo pogodio trojku 7 minuta prije kraja za povratak na -2. Igralo se onda koš za koš, sve dok Brogdon nije ubacio trojku i odveo Buckse na prednost od 2 posjeda. Na kraju Bucksi opet rade seriju, 11-3 s kojoj u konačnici odlaze na preko 10 razlike i prelamaju meč.

Giannis je ovaj puta dominirao, ubacio je 31 poen u najbitnijoj utakmici njegove karijere. Dodao je i 14 skokova uz 4 dodavanja, a veliku pomoć je imao u bekovima Middeltonu i Brogdonu. Obojica su ubacila po 16 poena, a Parker je s klupe dodao 9 uz 11 skokova.

Boston se opet mučio s vanjskim šutom. Pogodili su samo 10 trojki i to su šutirali ispod 30% šuta. Najviše je pogodio Rozier, no za 4 ubačaja mu je trebalo čak 12 pokušaja. Rookie Tatum je na kraju bio najbolji strijelac sa 22 poena, a Rozier je dodao 16 uz 7 skokova. Brown i Morris su ubacili svaki po 14 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*