Obrana ugasila Raketni pogon

Screenshot/Youtube

Drugu utakmicu zaredom, jedno kvalitetno obrambeno poluvrijeme bilo je dovoljno za pobjedu Lakersa. Poveli su sa 3-1 u seriji protiv Rocketsa nakon 110-100 pobjede u posljednjoj utakmici.

Utakmica broj tri je bila kobna za Houston u drugom poluvremenu, kada su Lakersi zategli sve “ventile” u obrani i nisu dali Hardenu da se razmaše. Slično je bilo i u utakmici broj četiri, samo što ovaj puta se obrana igrala u prvom dijelu. Do poluvremena Lakersi su imali već 16 poena prednosti, dopustivši samo 41 poen Rocketsima. Slično se i nastavilo nakon odmora, a pad koncentracije i iznenziteta u obrani značio je ekspresni povratak Rocketsa.

Tu su Rakete dokazale koliko mogu biti neugodni, samo ako im daš i malo prostora. Lakersi su se opustili, prodali četiri lopte zaredom u napadu i Rakete rade 18-2 seriju kojom stižu na samo sedam poena minusa. Ipak, Davis rješava stvari, najvišlji igrač na terenu. Lako je riješio mismatch protiv Gordona, završio napad i odveo utakmicu u nešto mirnije vode.

Davis je odigrao odličan meč, ubacio je 29 poena uz 12 skokova, dok je Lebron bio na rubu triple double učinka sa 16 poena, 15 skokova i 9 dodavanja. Ključ pobjede je bilo zaustavljanje Hardena koji je ubacio samo sedam poena iz igre. Na kraju je završio sa 21 poenom, no očajnih 2/11. Westbrook je dodao 25 poena, a jedino se istaknuo Gordon sa 19 ubačaja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*