Rakete šutirale u prazno, Thunderi vratili seriju na početak

Kim Klement-USA TODAY Sports

Houston je drugu utakmicu u ovoj seriji popravio NBA rekord po broju upućenih trojki na playoff utakmici. Ovaj puta šutnuli su 58 trojki, a ta formula ovaj puta nije upalila. Thunderi su na krilima Schroedera i Paula dobili četvrtu utakmici 117-114, te vratili seriju na početak. U narednu utakmicu ulazi se sa 2-2 i osim Mavsa i Clippersa na Zapadu imamo još jednu totalnu izjenačenu seriju.

Utakmica je bila izjendačena na poluvremenu. Harden i Gordon su bili najbolji u redovima Raketa, a Schroeder je vukao u redovima Oklahome  Nakon odmora meč su bolje otvorili Rocketsi, koji su pogodili prvih osam trojki u trećem periodu. Otišli na 15 poena razlike u jednom trenutku. Ali ponajbolja clutch ekipa regularne sezone se nije dala i već to kraja četvrtine smanjuju rezultat, serijom 12-0 koncem treće četvrtine. Na kraju Schroeder je bio miran sa linije bacanja, iako je Harden uspio pogoditi nekoliko trojki i zaprijetiti Thunderima.

Schroeder je meč završio sa najbolji playoff učinkom od 30 poena, Paul je dodao 26, a Shai 18 uz 12 skokova. Kod Raketa Harden je ubacio 32 poena uz 15 asista, Gordon je stao na 23, a House Jr na 21 poenu. Čini se da će Rocketsi morati ubrzati povratak Westbrooka koji jako fali ovoj ekipi. Stvari su možda izgledale kao šetnjica nakon početnih 2-0, no sada definitivno neće biti tako.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*