“Ne prodajem se radi titule”

screenshot / Youtube

Nekoliko posljednjih sezona jedan od najpodcjenjenijih igrača Lige je Damien Lillard. Iako pruža sjajne igre i ima odlične brojke, nekako zbog manjka konkurentnosti Blazersa uvijek je zapostavljen. U još uvek aktuelanoj sezoni, Portland će se u Orlandu boriti za doigravanje, a Lillard taj izazova čeka kao zapeta puška. Peti je strelac lige sa 28.9 poena po meču, deli 7.8 asistencija i hvata 4.3 skoka, jedan je od najboljih u ligi, igra statistički gledano sezonu života. No, Blazersi grcaju i trenutno su na 9. mestu sa 29 pobeda i 37 poraza, 3 pobede manje od Grizzliesa koji su na play off poziciji.

Uspon Lillardovih Blazersa

Nakon godina ‘lutanja’ Bazersi su se u prošloj sezoni vratili u velikom stilu.

Igrali su odličnu košarku. Stotts je uspio nešto iskemijati te dobiti solidnu produkciju sa klupe, a Lillard je Blazerse vodio sve do Finala Konferencije. Izbacili su ih Warriorsi, no ovaj puta Blazersi su u globalu imali jako dobar playoff.

Dame je izbacio Thundere, nakon toga na red su došli Nuggetsi, ali Ratnici su u finalu bili jači. No, svi u Portlandu mogu biti zadovoljni. Produžili su i ugovore glavnim akterima. Prvo je trener Terry Stotts dobio produženje ugovora. On je s ekipom već 7 godina, a nakon najvećeg uspjeha u posljednjih 20 logično je bilo produženje. Potpisali su višegodišnji ugovor, te će nastaviti surađivati još barem nekoliko godina.

Nakon trenera, Lillard je tokom leta potpisao novi supermax ugovor – 191 milion dolara na 4 godine. Lillard je defitivno zaslužio ovo, vodi ovu ekipu već nekoliko godina i konstatno je među najpodcjenjenijim igračima Lige.

No, ima i jedna druga stvar zbog kojeg Lillarda jako vole u Oregonu…

Samo Portland!

No, Lillardu ne pada napamet odlaziti iz Portlanda.

“Nije da ja ne želim osvojiti naslov, već ima puno bitnijih stvari od toga. Jednostavno ne želim se prodati radi titule. Ukratko, želim osvojiti naslov na pravi način, a ne da kasnije ljudi pričaju…,” izjavio je Lillard.

Za razliku od većine igrača Damien ne želi pod svaku cijenu ići po prsten. Postoji razlika između osvojenog prstena sa “svojom” ekipom i kada formiraš “Super tim” pa uzmeš prsten. Lillard to dobro zna i dat će sve od sebe da Portlandu donese naslov prvaka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*