Spursi blizu dvođenja novog playa!

Prema relevantnim NBA izvorima čini se kako će Spursi opet biti aktivni u free agencyu. Parker je već prošao svoj zenit, sada se još povredio, te je njegova karijera polako dolazi kraju. Pop već polako mora razmišljati o njegovo zameni. Mills je odličan, no Pop ga verovatno želi kao predvodnika druge postave gde se ove sezone pokazao kao jedan od najboljih u ligi.

Interesantno na tržištu bi mogli “upecati” jednog od najboljih. Prema Adrianu Wojnarowskom baš Spursi bi mogli biti favoriti za dovođenje Chrisa Paula. -” Od ekipa tu su svakako Knicksi. No Spursi su isto u priči, što bi moglo biti jako zanimljivo. Kada god je neka zvezda na tržištu, tu su i Spursi. Pre dve godine tu je bio Aldridge kojeg su doveli, a imali su i sastanak s Durantom prošle godine. Sigurno će biti u utrci i za Chris Paulom.”-

Uz Adriana sada je potvrdio i Zach Lowe s ESPN-a da postoji obostrani interes između Paul i Spursa, te da je transfer vrlo verovatan. Postoji uzajamno poštovanje između Paula i Popa, te su njih dvojica već u kontaku.

Kako su Clippersi u totalnom rasulu. Postali su prva ekipa u istoriji koji su ispustili vodstvo 5. puta zaredom! Istina imali su gotovo svake godine problema s povredama, no nikako da skinu taj luzerski mentalitet. Zbog toga bi Paul mogao ići “istražiti” tržište. Verovatno nema ekipe koja ga ne bi želila, no malo je ekipa u koje Paul želi ići.

San Antonio Spurs

Prvi faktor je da budu contenderi, a ni u Cavsi ni u Warriorse ne može jer niti jedni nemaju mesta na Capu. Boston ima Thomasa i takva 2 beka mogu teško funkcionirati. Ostaju nam dobri stari Spursi. Drugi faktor je sigurno zadovoljavajuća atmosfera. Wade je napravio grešku s Bullsima i Paul je sigurno naučio iz toga. Spursi su i po tome u vrhu lige.

Pop od rubnog NBA igrača može napraviti da bude koristan za njegov sistem. Što bi tek napravio s jednim od najboljih playmakera lige. Ukoliko Paul stvarno potpiše, Spursi bi se mogli staviti čak i u isti koš s Warriorsima i Cavsima. Sigurno bi im zapretili, jer trojka Paul-Leonard- Aldridge jako dobro zvuči.

 

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Spursi ispituju opcije! - Ostatak Sveta
  2. Dvojac iz Clippersa postaju free agenti! - Ostatak Sveta
  3. Wade se vraća kući? - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*