Najava sezone 2016-2017: Istočna konferencija

screenshot

Aktuelni čuvari NBA prstena, Cavsi, stižu nam sa istočne obale. Šampionska ekipa ostala je na okupu, a ‘kralj’ Lebron i njegovi saigrači najavljuju novi pohod na titulu. Kakve je konkurencija na Istoku, koliko su se pojačale druge ekipe, pogledajte u našoj najavi…

ATLANTIC DIVIZIJA

 TORONTO RAPTORS

toronto_raptors-svg_

IN- Jared Sullinger

OUT- Bismack Biyombo, Luis Scola, James Johnson

DRAFT- Jakob Poeltl (9.pick), Pascal Siakam (27.pick)

Toronto je odradio dobar posao. Najveći zadatak su ostvarili, potpisivanje Derozana. Stavio je paraf na 5 godina i čak 139 milijuna dolara. Time su si osigurali bitku za finale konferencije barem u nekoliko idućih godina. Otišli su Biyombo i Scola, za kojima vjerujem nitko neće plakati. Bismarck je bio klasično drvo pod košem, dobre obrane ali užasnog napada, dok je Scola ipak prošao svoj zenit. Došao je Sullinger iz Bostona koji je u svakom slučaju puno korisniji od obojice. I dalje će glavnu reč voditi Lowry i Derozan na bekovima, dok se od Carrola očekuje puno bolja sezona. Početni frontcourt ostaje isti, strecth četvorka Patterson i snažni Valanciunas, s tim da je prva zamjena sad Sullinger, koji može i na 4 i na 5 ovisno kako Casey želi igrati. Imali su solidan draft, uzeli su bijelog centra Poeltlas Utah. Pokretni 213cm visoki centar, ništa posebno ali može pomoći u rotaciji. 27. pick Siakam je klasični fizikalac s malo košarkaškog znanja. Sirova atleta koji će se boriti za minute pored Sullya i Powella.

 

 

BOSTON CELTICS boston

IN- Al Horford, Gerald Green

OUT- Evan Turner, Jared Sullinger

DRAFT- Jaylen Brown (3.pick), Guerschon Yabusele (16.pick), Ante Žižić (23.pick)

Loše ljeto za Boston. Izgubili su dva dobra igrača rotacije, iz kojih je Steven izvlačio maximum, a dobili jednog rubnog All stara u Horfordu, koji i neće moći praviti toliku razliku. Očekuju se velike stvari od Marcusa Smarta koji je fantastičan obrambeni igrač na lopti, među najboljima u ligi, ali zato napadački je užasan. 36% šuta prošle godine je katastrofa za jednog beka. Odlaskom Turnera njemu se otvara više minuta i na njemu je da se dokaže da ipak može odigrati i u napadu nešto. Stevens i dalje ostaje na klupi, te će sigurno izvući max iz ovog rostera, pojačani su pod košem sa Horfordom, dok će Olynik propustiti početak sezone. Thomas i Bradley i dalje vode glavnu riječ među bekovima, dok će ranije pomenuti Smart biti prva zamjena. Aingie nije baš briljirao na ovom draftu. Jayleen Brown kao 3. pick nije loše, ali moglo je to i bolje. Odličan atleta, ali loš šuter, a toga Celticsi imaju već napretek na rosteru. Šut izvana im je bio najveća boljka prošle sezone, a Brown će im teško pomoći po tom pitanju. Još čudniji izbor je bio Yabusele na 16. mjestu. Klasični igrač za 2. rundu, i potencijalom i trenutom igro, ali Aingie ga uzima 16. pickom. Tu je još došao i na Ante Toni Žižić, ali on ostaje u Cibonu i Europi još koju sezonu na kaljenju.

 

070816- Waltham, MA: : L to R: Celtics co-owner Wyc Grousbeck, Team president Danny Ainge, newly acquired player Al Horford and Coach Brad Stevens meet the Boston media. Staff photo by John Wilcox.
Celtics co-owner Wyc Grousbeck, Team president Danny Ainge, newly acquired player Al Horford and Coach Brad Stevens meet the Boston media. Staff photo by John Wilcox.

 

NEW YORK KNICKS

new-york-knicks-logo

In- Joakim Noah, Brandon Jennings, Derrick Rose, Courtney Lee, Justin Holliday

OUT- Arron Afflalo, Langston Galloway, Tony Wroten, Derrick Williams, Lou Amundson, Jerian Grant, Jose Calderon

DRAFT – /

Zanimljiva sezona je ispred Knicksa. Doveli su puno novih igrača i bogami jako riskirali. Playmakerski par Rose-Jennings zvuči odlično, ali kombinirano imaju 2 zdrava koljena. Rose je rekao da se vraća u formu, ali mislim da nije ni blizu one MVP razine prije povrede. Doveli su Leea koji im ne donosi nikakav dodatni kvalitet već sigurnost na dvojci. Zabit će svojih 10-ak koševa i odigrati korektnu obranu, ali to je to. Očekuje se još veći iskorak od Porzingisa nakon fantastične rookie sezone, i da će uz Melo biti nosioc ove ekipe. Na centru Noah, koji ukoliko bude zdrav, je baš ono što Knicksima treba. Centar koji može odigrati na vrhu reketa i davati dobre pasove (veoma bitna stvar u trokutu) i biti glavni zaštitnik obruča i držati obranu na okupu. Klupa nije loša, no glavi upitnik ove sezone je zdravlja. Ima li u Roseu rezerve za barem još jednu All star sezonu, može li se Jennings smiriti i vratiti nakon ozlijede, hoće li Porzignis nastaviti napredovati i postati pravi prototip moderene četvorke. Puno je upitnika pred Knicksima, ali ako ostanu zdravi playoff bi trebao biti zagarantiran.

 

 

BROOKLYN NETS

brooklyn_nets

IN- Jeremy Lin, Trevor Booker, Greivis Vasquez, Joe Harris, Anthony Bennet, Randy Foye, Justin Hamilton, Luis Scola

OUT- Wayne Ellington, Thad Young, Jarret Jack

DRAFT- Caris LeVert

Zvezda ekipa- Brook Lopez

Potencijal Rondae Hollins Jefferson

Brooklyn nije uspio dovesti svoje prve želje, Crabbea i Tylera Johnsona ali nisu ni loše prošli. Linsanyti je imao dobru prošlu sezonu kao backup Kembi, te je više puta pokazao da može biti faktor u današnoj ligi. U svakom slučaju bolje nego Jarret Jack. Booker je tu umjesto Younga, te su doveli i bivšeg prvog picka Benneta u pokušaju da oživi karijeru. Scola je tu da iskustvom pomogne ekipi. Lopez i Bojan su i dalje najbolji igrači ove ekipe. Bojan koji bi trebao dobiti više minuta na dvojci, pogotovo poslije fantastične Olimpijade. Lopez će valjda ostati čitav jednu sezonu, pa da krene Netsima napokon krene nabolje. Najveći potencijal imaju u Hollins-Jeffersonu, koji je već sad odličan stoper na boku, ali nažalost po Netse i on je podložan povredama. Najbolji scenario za Netse je trade Lopeza za pickove drafta i da krenu u rebuildnig. Previše stvari fali ovom rosteru i samo u najluđim snovima mogu dohvatiti playoff.

brooklyn

 

PHILADELPHIA 76ers

phila-76

IN- Dario Šarić, Jerryd Bayless, Gerald Henderson, Sergio Rodriguez

OUT- Ish Smith, Isaiah Caanan, Christian Word

DRAFT- Ben Simmons, Timothee Luwawu, Furkan Korkmaz

Philla je napokon odlučila pobijeđivati, tako bar kaže GM Hinkie. Doveli su Šarića iz Efesa, pojačali bekove iskusnim Baylessom i Hendersonom koji su sigurne opcije na 1 i 2. Embiid izgleda jako dobro na pripremnim treninzima i iako će imati restrikciju minuta mogao bi puno pomoći Phili. Nas najviše zanima Šarićeva tranzicija na NBA stil igre, vjerovatno će igrati 4-orku u paru s Okaforom pod košem. Ben Simmons, 1. izbor drafta oduševio je javnost svojim igrama(pogotovo asistima) na ljetnoj ligi, no neugodna povreda stopala prijeti da ga odvoji od parketa cijelu sezonu. On i Šarić bi mogli činit bar odličnih krila za budućnost. Veliki peh za Phillu koja opet nema svoj prvi pick na raspologanju na startu sezone. Noel, Embiid i Okafor, a sada i Simmons. U Rodriguezu su dobili jednog od najboljih playeva Eurolige, kojemu je pick nroll specijalnost, a vidjeli smo koliko znači play sa dobrim pickom Phili prošle sezone kada su doveli Smitha. Sergio bi trebao biti još i bolji, te bi čak i Simmons preuzeo ulogu playa s vremena na vreme. Phila je već sad okupila solidnu ekipu i ne bi trebali više biti kanta za napucavanje, no ako se Simmons, Embiid i Šarić razviju onako kako je Hinkie mislio imamo playoff contendera za nekoliko sezona.

Zvezda ekipe- Joel Embiid (ako izbegne povrede)

Potencijal- Dario Šarić (Ben Simmons je doživio neugodnu povredu zbog koje postoji mogućnost da propusti cijelu sezonu)

 

CENTRAL DIVIZIJA

CHICAGO BULLS

bulls

IN- Rajon Rondo, Dwayne Wade, Isaiah Caanan, Jerian Grant, Robin Lopez, Spencer Dinwiddie

OUT- Pau Gasol, Justin Holiday, Joakim Noah, E“Twaun Moore, Aaron Brooks, Cameron Bairstow, Derrick Rose, Mike Dunleavy

DRAFT- Denzel Valentine

Bullsi su imali naporno ljeto. Odlučili su se za po mnogima logičan potez i tradeali Rosea i okrenuli se budućnosti s Butlerom. Rose nije više bio ni sjena onog MVP igrača, a i imao je problema s Butlerom i to je na kraju ispala jedina moguća solucija a to je trade. U paketu s Roseom otišao je i Noah. Već pomalo isluženi centar, s velikom istorijom povreda, zamenjen je mlađim i boljim Lopezom. Kao free agenta Bullsi su doveli zamenu za Rosea. Potpisao je Rondo, fantastičan play samo problematičnog ponašanja. I najveći transfer je bio onaj Dwaynea Wade, koji se vratio kući u Chicago. Iako u poznijim godinama ostalo je barem 3 dobre sezone u Wadeovim nogama. Jedino je pitanje kako će se to uklopiti u Hoidbergov sistem igre, koji stavlja naglasak na brzu traniziciju i šut. A Rondo, Wade  i Butler su bili prošle sezone očajni iza linije 7,24. ove godine Wade je već najavio da ćemo ga gledati u malo drugačijoj ulozi i da će šutirati više trojki nego ikada. Naš Nikola Mirotić je startna četvorka i trenutno najbolju šuter možda i na rosteru. S klupe i dalje Tay Gibson, dok su za minutažu preti mladi Bobby Portis. Odlično je odigrao letnju ligu i pokazao da će se Gibson morati dobrano potruditi za minute. Na bekovima osim Ronda, Wadea i Butlera, tu su starosedilac Snell i 2 nova momka Caanan i Grant, obojica pristigli u tradeu. Biće svakako zanimljiva sezona za Bullse koji su krenuli u rebuilding oko Butlera, Wade se vratio kući te ćemo vidjeti kolko je snage ostalo u njemu, i naravno može li Rondo odigrati sezonu bez svojih „ispada“. Ako se sve poklopi Bullsim ne gine playoff.

bullsi

 

CLEVELAND CAVALIERS

cavaliers

IN- Mike Dunleavy Jr. , Chris Andersen

OUT- Matthew Dellavedova, Timofey Mozgov, Sasha Kaun

DRAFT- Kay Felder

Prvaci nisu ništa previše mijenjali. Jedini još upitnik je ugovor J.R. Smitha koji se i dalje nećka. Izgubili su rezervnog playa Dellavedovu, koji im je puno značio. Odličan obrambeni bek i jedan od najboljih u ligi iz spot up situacija. Izvrsni postotci za tri poena, čak 46,9%. Za Mozgovom i neće previše plakati. Nakon što je pretprošlu sezonu bio jedan od bitnijih igrača prošlu se preselio na klupu. Lue je preferirao koristiti bržeg Thompsona na petici od tromog i sporog Mozgova. Tako je i njegova karijera u Cleveladnu okončana. I dalje glavnu riječ vodi King James, koji će ove sezone imati pomoć u svojoj velikoj trojci Irvingu i Loveu. Kyrie napokon ulazi u sezonu zdrav, no ove sezone nema toliko dobro backupa kao prošle sezone. Mo Williams se povukao, a rookie Kay Felder je pokazao lijepe stvari na ljetnoj ligi, ali i dalje mu ostaje puno rada da bi mogao parirati NBA bekovima. Pozitivno je to što će proći trening kamp s trenerom Lueom i što osim Fryea koji je puno značio za ekipu prošle godine, sada imaju i iskusnog blokera Andersena da im pomogne u borbi po NBA obručima. Na kraju opet očekujemo monstruoznu sezonu od Kinga, da Kyrie nastavi svoj napredak ka najboljem beku lige i da Love napokon ponovi barem dio svojih igara koje je pružao u Wolvesima. Ako se to sve ostvari onda opet imamo legitimne kandidate na naslov.

 

DETROIT PISTONS

detroit_pistons_logo-svg

IN- Jon Leuer, Boban Marjanović, Ish Smith, Ray McCallum, Cameron Bairstow

OUT- Jodie Meeks, Anthony Tolliver, Spencer Dindwiddie

DRAFT- Henry Ellenson

Pistonsi postaju ozbiljna ekipa. Dobro odrađen prelazni rok, bez velikih imena ali s dobrim pojačanjima. Ish Smith je tu za backup playa, odlična prošla sezona u Philli kada ih je gotovo sam vodio do nekoliko pobeda. Stan The Man polako radi ekipu baš po svom ukusu, kopirajući Orlando kada ih je vodio do velikog finala. Okuplja dobru ekipu šutera oko dominantnog centra (Drummonda), te ga uparuje s dobrim pick n roll playom (Reggie Jacksonom i sada Ish Smith). Pope se afirimirao prošlu sezonu i sada očekujemo dobre igre u ovoj sezoni, barem 15+ koševa na koje Stan može računati. Na 3 je tu borbeni Harris koji je krajem sezone stigao iz Orlanda, te je sad prošao trening kamp i uigrao se s ekipom. Njegova zamena je odlični Stan Johnson koji je za leto jako radio na šutu i mogao bi biti jedan od pozitivnih iznenađenja u ligi.  Pod košem je jedan od braće Morris koji je nekakva kopija Rashada Lewisa, koji je bio neverovatno dobar pod Stanom u ondašnjem Orlandu. Nama najzanimljiji su tu svakako Marjanović, na kojeg Stan ozbiljno računa. Na centru je tu još i australski drvoseča Baynes. Strašno jaka centarska linija koja će se sa svakim potući i u većini izaći kao pobednik. Tu je još i naš Nikola Jovanović koji će se pokušati izboriti za mesto u 15, a onda i za koju minutu na terenu.

Andre Drummond, Photo: esbn.com
Andre Drummond, Photo: esbn.com

 

INDIANA PACERS

pacers

IN- Al Jefferson, Jeff Teague, Jeremy Evans, Aaron Brooks, Thad Young

OUT- Ian Mahimni, Jordan Hill, Solomon Hill, George Hill

DRAFT- N/A

Pacersi su nastavili sa svojim rebuildingom. Tradeom su dobili Teaguea i Younga, dvojicu igrača koji će odma uskočiti u startne role. Sada s Teagueom na 1, Montom i Georgeom npaul-georgea 2 i 3, Youngom na 4 i mladim Turnerom na 5 imaju jednu od jačih petorki na istoku. U Jeffu su dobili odličnog playa, koji dobro diktira tempo i vuče loptu, što svakako odgovara novoj Birdovoj filozofiji igre Pacersa. Nelogičnost je svakako tu onda Al Jefferson teški centar, ali on je tu više zbog mentorstva Turneru nego neke ozbiljnije uloge u ekipi. No svakako je dobro imati igrača na klupi kroz kojeg možeš igrati napad. Kada je druga petorka na terenu, bez problema mogu spuštati loptu Big Alu da on rešava  te situacije 1 na 1. Još su tu Stuckey i Brooks, dobri igrači koji će svakako davati ton igri ulazeći s klupe. Pacersi su napravili odličan posao i okružili Georgea dobrim igračima. A sam Paul je najavio da će mu ovo biti najbolja sezona dosad i da želi MVP nagradu. Od ovakvih Pacersa možemo očekivati minimalno finale konferencije.

 

MILWAUKEE BUCKS

milwaukee

 

IN- Matthew Dellavadova, Mirza Teletović, Michale Beasley

OUT- Jerryd Bayless, O.J. Mayo, Joe Ingils

DRAFT- Thon Maker

Bucksi su ovo ljeto dovodili igrače na pravim pozicijama. Mirza je baš ono što im treba. Bucksi su jedna od najgori tricaških ekipa NBA, a Mirza je odličan šuter, koji će im puno pomoći u idućoj sezoni. Delly je isto tako jedan od boljih catch and shoot igrača u NBA, tako da će sad ostajati više prostora Giannisu i Parkeru za kreaciju. Giannis je i ove sezone najavljen kao play, a očekuje se da još podigne svoj nivo igre i uđe u top 10 igrača lige, za što svakako ima potencijala. Na draftu su riskirali i uzeli Makera. Srednjoškolsko čudo kojeg su optuživali da je lažirao godine, zbog prevelike dominacije u srednjoj školi, sad se treba dokazati u NBA. I pokazati da su sve te optužbe bile lažne. Na centru je i dalje Monroe, ali ukoliko misli ostati u Bucksima mora pod hitno početi bolje igrati. Prošle sezone ništa posebno, a ove ako tako nastavi biće glavni mamac za trade. Veliki hendikep je povreda Middeltona koji će propustiti veći dio sezone, pa su stoga morali angažirati i Beasleya. Najveći problem Bucksa ove godine će biti zamene na mestu dvojke, gde Brogdon i ostareli Terry nisu baš najbolji izbor u današnjoj NBA ligi. No Kidd će sigurno izvući najviše što može od ovih momaka, kojima  je s Giannisom i Parkerom samo nebo granica.

Jason Kid giving advices to his players. Photo: sportingnews.com
Jason Kid giving advices to his players. Photo: sportingnews.com

 

SOUTHEAST DIVISION

ATLANTA HAWKS

hawks

IN-Dwight Howard, Jarret Jack

OUT- Al Horford, Jeff Teague

DRAFT- Taurean Prince, DeAndre Bembry

Hawksi su napravili dobre poteze u offsezoni. Potpisali su Howarda na samo 3 godine, što je odlično (neće morati vući beskrajno njegov ugovor, pogotovo pošto Howard više nije u najboljim godinama, a njegova igra je većinom zasnovana na fizikalijama). Nisu potpisali Horforda, što je možda greška, jel on je ipak četvorka i bio bi odličan u paru s Howardom, ali i Allstar Millsap bi trebao sasvim u redu funkcionirati. Dwight se nepravedno srozao u očima NBA fanova, ali zapravo on uopšte nije korišten u Houstonu. Bio je tek 9. po korištenosti u napadu u Houstonu i po pokušajim iz igre čak i iza Patricka Beverlya. Tamo je bio praktični samo zbog obrane a u napadu su ga redovno zaobilazili. To se svakako treba promeniti u Hawksima i u njihovom sistemu, potogovo s Korverom, Bazemorom i Millsapom gde svi mogu pogoditi šut, Dwight bi trebao opet pružati dobre igre. Tradeali su Teaguea da otvore mesta za mladog Njemca Schroedera, što je dobar potez. Dennis je bio jedan od najboljih igrača u playoffu i izgurao skoro iz rotacije Teague. Brz, prodoran, sjajan osećaj za asist, samo da šut dovede na neki prosek i imamo još jednog All stara u Atlanti. Hawksi bi sad s Howardom trebali otići korak dalje, popravit će im obranu, napad je i ovako tečan i kvalitetan, tako da bi Hawksi opet trebali biti u najužoj konkurenciji za naslov prvaka Istoka.

 

CHARLOTTE HORNETS

hornets

IN- Marco Belinelli, Roy Hibbert, Brian Roberts, Ramon Sessions

OUT- Al Jefferson, Jeremy Lin, Courtney Lee, Troy Daniels

DRAFT- /

Iza Hornetsa je odlična prošla sezona, kada su bili 6.na istoku. Najveća briga je bila zadržati Batuma, u čemu su i uspjeli, te su još potpisali i odličnog Marvina Williamsa. Otišli su im dosta bitni igrači, Lee koji je bio startni bek šuter, Lin odličan backup Kembi na playu i dugogodišnja prva opcija u napadu Big Al. Doveli su Belinellia koji će šuterski puno više pomoći od Leea ali obrana će štekati, no vraća se Kidd Gilchrist koji će sigurno ovu ekipu podići na jednu novu defenzivnu razinu. Također bez Big Ala će moći startati Zeller, koji nije ni blizu toliko dobar u napadu, ali je puno pokretniji u obrani, dok će napad ionako ići preko Kembe i Batuma. Novo pridošli Hibbert će verovatno iz tog razloga počinjati s klupe, iako je Roy bolji obrambeni od Ala ipak nije ni blizu pokretan kao Zeller, te mislim da će on i Kaminskyi bit ipak drugi par centara u Charlotti ove godine. Lina su zamenili Sessionsom koji je dobar backup, ništa posebno, dok će najveće pojačanje ove sezone biti zapravo povratak Kidda Gilchrista nakon neugodne povrede ramena. Igrač koji može čuvati sve pozicije od 1-4, svakako će pomoći ovoj ekipi da u tom defenzivnom segmentu napreduje u odnosu na prošlu sezonu. Očekuje se opet borba za playoff, i nadamo se da će se Batum vratiti na one igre iz Portlanda prije 2 sezone, što bi Hornetsima uvelike olakšalo tu borbu za playoff.

Center Roy Hibbert signed for Hornets. Photo: espn.com
Center Roy Hibbert signed for Hornets. Photo: espn.com

 

MIAMI HEAT

heat

IN-Derrick Williams, Luke Babbit, Wayne Ellington, James Johnson, Willie Reed, Dion Waiters

OUT- Dwayne Wade, Luol Deng, Joe Johnson

DRAFT- /

Miami i Pat se nalaze u teškoj situaciji. Wade je odbio produžiti ugovor, a Bosh se ipak nije uspio oporaviti od bolesti te ipak više neće igrati za Miami. Težak udarac za Heat, 2 nabolja igrača su im otišla, a zamene nisu ni blizu toliko dobre. Da bi stvar bila gora otišli su im i iskusni veterani Deng, i Johnson, koji su obojica odlično popunjavali rotaciju prošle sezone. Na playu i dalje naš Goran Dragič koji će imati veće ovlasti nego ikad i očekujemo da ponovi sezonu iz Sunsa kada je bio na preko 20 poena u proseku. Menja ga sunarodnjak Udrih i igrač druge godine Richardson. Na dvojci je Waiters koji je talentiran ali nikako da posloži neke stvari u glavi i postane konstantan. Tyler Johnson je potpisao novi ugovor i očekuje se da će se on i Waiters boriti za minute na dvojci ove sezone. Winslow je na krilu, odličan obrambeni igrač, ove sezone će morati preuzeti veće odgovornosti u napad, sad kad nema Wadea, Denga a ni Bosha. Na 4 je McRoberts, koji nikako da zaliječi svoju povredu, te je Spoelstra izjavio da će i ovu sezonu imati doziranu minutažu. To je prilika za našeg Jankovića koji je bio dobar na Letnjoj ligi, da se izbori za koju minutu pod NBA obručima. Na 5 i dalje Whiteside, najbolji bloker lige, koji će i dalje držati obranu ove ekipe. Teška sezona je ispred Heata, Dragič, Winslow i Hassan će morati odigrati sezone karijere da bi ova momčad Heata imala neke reči u borbi za playoff.

 

ORLANDO MAGIC

orlando-magic-logo

IN- Bismack Biyombo, D.J. Augustin, Jeff Green, CJ Wilcox, Jodie Meeks, Serge Ibaka

OUT- Victor Oladipo, Brandon Jennings, Jason Smith, Deandre Dedmon, Andrew Nicholson, Shabazz Napier, Ersan Iliyasova

DRAFT-  Stephen Zimmerman (41.)

Magic se odlučio krenuti u drugom smeru ovo leto. Tradeali su Oladipa, za Ibaku i još potpisali Biyomba. Time su osigurali da će svaka ekipa imati težak posao zabiti protiv Orlanda. 2 vrhunska blokera, upareni sa Vučevićem koji je sjajan napadački centar, čini ovaj frontcourt jednim od najboljih u ligi. Doveli su trenera Vogela, koji će sigurno znati posložiti ovu ekipu. Vogel je najavio da će startati s Gordonom na trojci što je odlična vijest, koji je sigurno bolja opcija od sad već ostarelog Greena. Potpisali su Foruniera, što znači da će naš Mario opet imati doziranu minutažu ove sezone. Nadamo se da će i Vogel videti potencijal koji leži u Mariju i da će mu dati više prostora ove sezone. Payton je i dalje prvi play, s tim da je back up ove godine vrlo dobit DJ Augustin, koji ima dovoljno talenta da predvodi drugu petorku. Još je tu i naš Damjan Rudež koji je dobio skoro pa i najviše minuta u predsezonu dosad, što znači da ga ozbiljno misle potpisati. Takav igrač bi sigurno pomogao Orladnu, pošto im daje veće mogućnosti kombiniranja u petorkama.

orlando-vucevic-i-hezona

 

WASHINGTON WIZZARDS

washington_wizards_2015_logo_detail

IN-Ian Mahimni, Andrew Nicholson, Jason Smith, Trey Burke, Thomas Satoransky

OUT- Nene Hilario, Jared Dudley, Garett Temple, Ramon Sessions, Alan Anderson

DRAFT- /

Razočaravajuće sezona je iza Wizardsa, samo 41 pobeda i ne ulazak u playoff. U post sezoni obavili su polovičan posao. Nisu uspeli potpisati Horforda i Duranta, pa su zato pretplatili Mahimnia. 64 milion na 4 godine za igrača koji je zabijao prošle sezone 9,4 poena i 7 skokova je stvarno neverovatno velik novac. Dobar posao su odradili s Burkeom kojeg su dobili za pick 2. runde drafta, što je prava krađa. Odličan NCAA igrač, malo lošiji u NBA ali uz Walla bio mogao odlično doći WIzardsima. Najveći problem je Bealovo zdravlja. Čovek odkada je došao u NBA nije odigrao čitavu sezonu i u Washingtonu se boje da su njegovi problemi s leđima kronični. Wall- Beal ukoliko su zdravi su jedan od najboljih bekovsih parova u ligi. Porter je izuzetno napredovao u prošloj sezoni i sad preuzima startnu rolu na krilu, dok je Oubre sad u Porterovoj roli. Odlično je počeo predsezonu i na krilu su Wizardsi pokriveni za sezonu. Morris i Nicholson na 4 su dva dobra igrača, koji će obojica u paru s Gortatom fino širiti reket i pustit Poljskog Čekića da odradi svoj posao pod košem. Wizardsi će pokušati brzo zaboraviti prošlu sezonu, i ući u ovu zdravi, te s ciljem da izbore playoff. Ako se Wall i Beal smire i ostanu zdravi to ne bi trebao biti problem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*