KRAJ Cavsi vs Warriorsi: Irving junak Clevelanda, pobeda 109-108!

Četvrta četvrtina

Klay svojim 24. košem otvara zadnju četvrtinu i povećava prednost na 89-80

Durant dominira čitavu utakmicu i s faul košema izjednačava najveće vodstvo Warriorsa večeras. Zabija bacanje (9-9 večeras) i sada je najvećih 12 razlike

Durant još jednom, +14 najveća prednost večeras i Cavsi su primorani zvati time out.

Jefferson nas podsjeća na mlade dane u zakucava preko Duranta !!

Love lagano zakucava i nakon toga Warriorsima, tj Livingstonu ispada lopta za lagano zakucavanje. Kako to obično biva kazna stiže ubrzo kada Irving zabija trojku i s Lebronom na klupi Cavsi smanjuju na 95-87

Kyirie odlično igra u zadnjoj četvritni, slomio je Klaya crossoverom i smanjuje na 95-89

Green zakucava i prekida seriju Cavsa, no s druge strane uzvraća ko drugi nego Kyrie Irving trojkom preko Greena!

Sjajan tempo u Quicken Loans Areni. Love je promašio trojku za izjednačenje, ali zato Durant s druge strane ima 2 bacanja da poveća razliku.

Još jedno fantastično kucanje Richarda Jeffersona !! Ovaj put preko Klaya Thompsona !! Sjajna predstava ovog veterana koji nas je podsjetio na mlade dane kada je ovakve stvari radio na dnevnoj bazi !

10 asist Irvinga i Lebron zakucava za samo 2 razlike !

Sjajan ulaz Irvinga i Cavsi su izjednačili !!  103-103

Prvo vodstvo Cavsa u zadnjoj četvrtini, Irving je opet sjajno probio i 11 puta asistirao večeras, Lebronu na zakucavanje. Cavsi vode 105-103 i Lebron ima priliku pogoditi bacanje za 3 razlike !!

Time out Warriorsa  !

Sjajna blokada Klaya Thompsona na čistom ziceru Irvinga i onda u traniziciji Curry stavlja trojku za +3 Warriorsa!

Time out Cavsi!

Irving sjajno prolazi i smanjuje na samo +1 !

Warriorsima je istekao napad i Cavsi imaju 11 sekundi za zadnji napad, bez time outa su !

Kakva zadnja četvrtina Kyrie Irvinga !! Vratio je Cavse u igru i sada fadeawayom zabija za vodstvo !!  3 sekunde šanse za GSW !

Durant se spotaknuo i na kraju nije uspio ni uputiti šut te Cavsi dolaze do pobede !!

Treća četvrtina

Gosti ulaze sa 3 poena prednosti u drugo poluvreme, što je moglo biti mnoigo ubedljivije da se Lebron i Irving nisu razigrali pred kraj druge četvrtine i istopili 10 poena prednosti.

Love i Durant razmenjuju trojke, potom Pachulia faulira Lova tokom šuta, no postiže samo 1 poen sa linije bacanja, sad je 58 – 56 za GSW.

Cavsi su stegli odbranu, nema lakih poena. Faul Lova nad Durantom. Durant je siguran, potom Thomsonu lopta izlazi iz obruča, Lebron greši a Curry lagano izbacuje loptu za nove poene. James i Duran razmenjuju trojke, sad je 64-59 za Warriorse.

Lebron sa dve trojke kod domaćih i Klay kod gostiju održavaju rezultatsku neizvesnost – 66 naspram 67 za goste.

5:37 do kraja MCGeeju je sviran faul u napadu, Cavsi imaju priliku za vođstvo. Ne uspevaju, Klay Thompson to kažnjava trojkom 72 – 68 za goste. Tristian Thompson smanjuje na 72-70 odmah u narednom napadu.

Nova trojka Klaya, i bravura Irvinga za 72 – 75.

Pršte koševi na obe strane – trojka Jamesa iz kornera, pa Draymond Green atraktivno, sad je 75 – 79. Ponovo poeni Jamesa, pa Pachulia gubi loptu, i onda Clark pravi faul u napadu. Prilika za izjednačenje. Nerezonski šutevi iz daljine koštaju debelo Cavse, sa druge strane izgrađen šut za Duranta i 81 – 77 za goste.

Warriorsi lagano koriste svaku svoju priiku, Clark pa Durant za visokih 87 – 79. Silovito je James pretčao ceo teren i zamalo zakucao loptu uz faul Duranta. Realizovao je samo jedno bacanje, Warriorsi imaju plus sedam.

 

Druga četvrtina

Klay Thompson otvara trojkom i sada je 30-25 za Warriorse, no zatim Frye uzvraća dvicom i smanjuje na 30-27

Frye zabija još jednu trojku i sada je 32-30 za Warriorse i prvi Time out u 2.četvrtini

Odmah nakon time outa, West nakon odlične akcije zabija faul koš i povećava prednost Warriorsa 35-30

Nakon koša Fryea, Lebron promašuje zicer i na drugoj strani odmah kazna. West je sjajno vidio Klaya u natrčavanju i to je trojka za Warriorse i 7 poena prednosti

Time out za Cavse

Kyrie lagano zabija 4 poena u nizu, no sada smo videli seriju grešaka na obe strane. Napetost je velika u ovom dvoboju, pravi playoff meč !

Odličan protok lopte u napadu Warriorsa i Green vraća Warriorse na 44-36

Još jedna izgubljena lopta za Cavse i Durant ima lagano zakucavanje za 46-38 i još jedan time out za Tyrona Luea

Green opet u svađi sa sucima, sviran mu je veoma diskutabilan faul na Irvingu. U međuvremenu izgleda da se Liggins povredio, što je još jedan hendikep za Cavse nakon što je i JR Smith otpao za ovaj meč

Trenutno Curry bez pogotka iz igre, i na svom kontu ima samo 2 poena iz bacanja. Klay i Durant su zasad nadoknadili slabije Stephovo izdanje, no ne sumnjamo da će se on već probuditi!

Tek što smo ga prozvali Curry zabija trojku iz ćoška za svoj prvi pogodak iz igre i vodstvo 49-38 !

Velika nervoza u redovim Cavsa, promašuju 3 zicera za redom (ima tu i Green svojih zasluga zbog odlične obrane) i sada King ima priliku smanjiti na 5 razlke

Warriorsi promašuju nekoliko napada i Cavsi su se s linije bacanja malo primakli, trenutno je 50-48 za GSW

Lebron zabija i  u zadnji minut ulazimo izjednačeni !

Sjajni potezi Lebrona Jamesa!! Nakon Durantove trojke odlično je prošao između Duranta i Curry i zabio teško polaganje, no odmah nakon toga blokira Zazu pod samim košem i lansira loptu u 3 red gledališta !!

Durant najbolji kod Warriorsa na poluvremenu sa 17 poena i 8 skokova, a kod Cavsa Love sa 14 poena i 3 skoka

 

Prva četvrtina

Gosti osvajaju loptu pa gube loptu, isto se dešava Lebronu, Durant postiže prve poene za 0-2

Čvrstu odbranu igraju Warriorsi, prvih pet napada domaći ne realizuju. Prve poene postiće Love sa linije penala nakon faula pod košem 2-2.

Lagani poeni Thompsona za 4-2, pa po promašaj na obe strane. 2:35 minute trebalo je Draymondu Greenu da pusti emocije, i zaradi prvu tehničku zbog prigovora.

Situacija u kojoj je Greenu sviran faul nad Ligginsom, i gde nije bilo kontakta. Liggins ne koristi priliku, gosti idu na 6-3.

Sledi trojka Lova za izjednačenje 6-6.

Lagani poeni Pechulio vode goste na 8-6, pa Love promašuje čist šut za tri poena. Nakon lošeg napada Cavsa, ni Warriorsi ne uspevaju, pa Irving donosi izjednačenje sigurnim šutom za poludistance 8-8.

Prvi tajm aut.

Sjajni Irving donosi prvo vođstvo domaćinu 10-8. McGee izjednačuje u narednom napadu pa Liggins promašuje. Faul na Durantom koji je siguran sa penala za 12-10.

KAKVO UZBUĐENJE u roku od 5 sekundi videli smo zakucavanje Duranta na jednom pa Jamesa nakon dugo pasa Lova na drugoj strani, rezultat nerešen 14-14.

Durant dominira, još 4 vezana poena za 18-14 za Warriorse. Lue zove tajm aut.

James se lagano prosetao kroz reket gostiju i smanjio na 20-16. Love smanjuje na 20-18, da bi u sledećem napadu James faulirao Curryja, uz sportski pozdrav i pruženu ruku protivniku. On koristi oba slobodna.

Cavsi gube loptu, lagani poeni Clarka za 24-20, pa Frye daje tricu za Cavse i smanjuje na 24-23 30 sekundi do kraja četvrtine. Schumpert poenima sa linije slobodnih donosi izjednačenje 20 sek do kraja, da bi Thompson bukvalno u poslednjoj sekundi doneo vođstvo Warriorsima za kraj prve četvrtine.

 

19:58… nekoliko naših igrača nastupalo je za Cavse i Warriorse… Najdublji trag svakako je ostavio Sasha Pavlović koji je u Clevelandu proveo 5 sezona, dok su u Warriorsima bili Kosta Perović, Nemanja Nedović i Ognjen Kuzmić, ali bez značajnog traga u tom klubu.

19:40 … igrači obe ekipe se uveliko zagrevaju…

Kevin Durant warms up before Warriors/Cavs2:30 ET on ABC

Posted by NBA on ESPN on Sunday, December 25, 2016

 

19:30 …evo i najavljenih starnih petorki za večerašnji meč, gde nema velikih iznenađenja, jedino će povređenog JR Smitha kod Cavsa zameniti Liggins:

Meč možete pratiti preko @cavs@CavsJoeG@CavsFredMcLeod@MrCavalier34@CavsJMike i @chones22 na Twitteru.

Kao i preko sledećih hashtagogva: #NBAXmas, #CavsWarriors, #CavsNation, #DubNation, #DefendtheLand

 

18 h u Clevelandu je sve spremno za meč sezone… neki su ozbiljnoi shvatili navijački posao u ovo prazničko zimsko vreme… drugi su se podelili…

 

17 h Podsetimo se ko predvodi ova dva tima u tri najvažnije statističke kategorije:

16 h Dok odbrojavamo sate do početka meča, nekoliko zanimljivosti za početak:

  • Cleveland Cavsi su dosad odigrali 12 utakmica na Božić, zasad su 6-6, ali kući su neporaženi i imaju savršenih 5-0
  • Cavsi su od svoje Quicken Loans arene napravili pravu tvrđavu. Imaju najbolji score kod kuće u celoj ligi 15-2
  • Warriorsi će se morati svojski potruditi da zaustave Cavse, u zadnjih 74 tekme imaju 69-5 score kada zabiju preko 100 poena, ove sezone su na 15-1
  • Cavsi su dobili 9/10 zadnjih utamkmica, dok su Warriorsi na 11/12
  • Durant se potpuno uklopio u ovaj sistem Warriorsa. Neverovatno je produktivan i jedini je igrač u ligi koji ima preko 25 poena u proseku, a uzima manje od 17 šuteva
  • ovo je prvi dvoboj Cavsa i Warriorsa u sezoni, te također prvi puta da se na Božić susreće finalisti iz prošle sezone, nakon 189 dana.

 

 

 

1 Trackback / Pingback

  1. Let the game begin! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*