Košarkaški Gandalf i njegovih 25 čarolija

Pelicansu su dobili Netse sa 128 – 113, a meč je obeležio Rajon Rondo. Iako je postigao svega 2 poena, Rondo je podelio čak 25 asistencija za 30 minuta! To je njegov lični rekord, ali i rekod franšize iz New Orleansa (do sada je rekorder bio Chris Paul sa 22 asistencije). Ovim učinkom Rondo se izjednačio sa Jasonom Kidom i njegovim učinkom iz 1996, odnosno postao je prvi igrač uz njega koji je nakon te godine imao 25 ili više asistencija na meču.

Ovakav učinak bio je dovoljan da se razigraju ‘tornjevi’ Pelicansa – Davis sa 33 poena i 11 skokova, Cousins sa 27 poena i 14 skokova, bili su najefikasniji kod kluba iz New Orleansa:

Magija protiv Rocketsa

U uzbudljivom meču Rocketsi su savladali Pelicanse sa 130 – 123, a Capela (28 p, 8 sk), Harden (26 p, 17 as), i Paul (20 p, 9 sk, 6 as) ravnomerno su doprineli ovoj pobedi. No, u centru pažnje je jedan igrač koji počinje pokazivati svoju magiju zbog koje ga i volimo. Rajon Rondo je u porazu svog tima zabeležio prvi ovosezonsi triple double – 13 poena, 12 skokova i 12 asistencija, i bio je jedan od boljih u svom timu uz probuđenog Holidaya (37 poena) i Moora (36 poena).

Rondo koji je dugo kuburio sa povredama, ali i karakterom, podsetio je na svoje najbolje dane na početku prošlosezonskog play offa kada je vodio svoje Bullse do 2 – 0 protiv Celticsa, ali nakon njegove povrede tim iz Chicaga se potpuno raspao i Celti su sa 4 – 2 otišli dalje.

Sada se Rondo budi, a kontinuitet dobrih igara najavio je u rošloj utakmici kada je isporučio čak 18 asistencija saigračima za vrlo važnu pobedu svog tima:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*