Warriorsi dobili protivnike u drugom krugu?

Nakon početna dva udarca u Rose Gardenu, Pelikani su zadali Blazersi vrlo vjerovatno i konačni udarac. Na domaćem terenu su relativno lagano došli do pobjede i tako poveli sa 3-0 u seriji. Nitko se nikada nije vratio nakon 3-0, a kako Blazersi igraju puno bliže su metli, nego tome da će zakomplicirati seriju. Obarana Pelikana je bila još jednom odlično, zaustavili su najbolje igrače Blazersa, dok su s druge strane neumoljivo zabijali.

Odmaah nakon prvih 12 minuta stvari su krenule na mlin Pelicansa. Dvorana je bila puna, svi su htjeli vidjeti playoff košarku u New Orleansu prvi puta nakon 2015. godine. Imali su što i vidjeti. U takvoj atmosferi Blazersi se nisu nikako snalazili. Izgubili su čak 6 lopti i šutirali ispod 35% iz igre. Dok su Pelicansi svoje prilike uredno iskorištavali te na prvi odmor otišli sa čak 16 poena prednosti. Do poluvremena prednost se samo još i povećala, tako da je tu već bila gotova utakmica.

U tom prvom dijelu razbio ih je Nikola Mirotić. Ubacio je 21 poen. samo u prvom dijelu što je već bio njegov carrer high u playoffu. Davis je zakucavao, Rondo sjajno vodio igru i Blazersi nisu imali šanse. Najbliže što su prišli je bilo 13 razlike, a u jednom trenutku prednost se popela i na 33 poena, u posljednjoj četvrtini.

Do kraja utakmice Mirotić je ubacio 30 poena uz fantastičan 12/15 šut iz igre, dok je Davis dodao 28 poena uz 11 skokova. Rondo je opet briljirao sa 16 poena i 11 dodavanja, a Holiday je uz 16 ubačaja odradio standardno odličan posao u obranu.

Lillard se ponovo gubio u utakmici, nikako nije mogao pronaći ritam. Na kraju jest ubacio 20 poena, no imao je loših 5/14 iz igre. McCollum je dodao 22 poena, a Nurkić je odigrao loš meč. Samo 5 poena uz 7 skokova za 20 minuta igre.

1 Trackback / Pingback

  1. NBA play off 2018: Rezultati, izveštaji, analize - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*