Gallinari napušta Nuggetse!?

Photo: Isaiah J. Downing / USA Today

U naredne tri dana, do kada traje ovosezonski trade, očekuje nas puno uzbuđenja. Kako su javili pojedini mediji Denver Nuggetsi mogli bi trejdati svog najboljeg strelca i dugogodišnjeg najboljeg igrača, Danila Gallinarija. Italianski reprezentativac trenutno je povređen, ali se njegov povratak očekuje ubrzo.

Prema Marcu Steinu sa ESPN, glavni razlog za Gallinarijev trade mogla bi biti činjenica da mu ovoga leta ističe trenutni ugovor, koji iznosi 16.1 milion godišnje, nakon čega bi on postao slobodni agent.

Denver je već krenuo u obnovu svoje ekipe, a na krilnim pozicijama imaju supertalentovanog Juana Hernangomeza i iskusnog Wilsona Chandlera. I dok Chandler pruža solidne partije, i vrlo je pouzdan igrač, Hernangomez od Malonea dobija sve više prilike, a iskoristio je na pravi način protiv Warriorsa kada je postigao svoj NBA rekord – 27 poena (6 trojki) i 10 skokova.

Među najizvesnijim trade destinacijama za Gallinarija pominju se LA Clippersi i Toronto Raptorsi. Evo kako su novinari Denverstiffsa videli ove opcije:

LA Clippers

Odlazak Danila u Clipperse dobar bi bio za obe strane – Italijan bi sigurno imao mesta u postavi, a Clippersi bi dobili relativno mladog i pouzdanog igrača koji bi mogao biti nosilac igre u narednim godinama. Za razmenu, Nuggetsi bi dobili Austina Riversa, Brice Johnsona i Alana Andersona.

Toronto Raptors, opcija 1

Raptorsi imaju puno bolju poziciju od Clippersa kada su u pitanju ponude za trade. Uz Terrenca Rossa i Cory Josepha, oni mogu ponuditi i buduće pickove, i to već za prvu rundu drafta 2017. U ovoj kombinaciji uz Gallinarija put Kanade bi išao i iskusni play Denvera, Jameer Nelson. U međuvremenu Ross je napustio Raptorse u zamnu za Ibaku koji je stigao iz Magica. No, podsetimo se ove kombinacije:

Toronto Raptors / Phoenix Suns

Ovo je malo komplikovanija trade kombinacija, koja uključuje i igrače Phoenix Sunsa, Erica Bledsoa i Leandra Barbosu. No, iako bi dobili sjajnog beka iz Sunsa i Josepha iz Raptorsa, Denver bi se, uz Galloa, morao odreći svog perspektivnog playa Mudiaya i pouzdanog all round igrača Willa Bartona, što je teško za očekivati.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*