Piramida favorita: LA dvojac na vrhu!

Većina stvari se već izdešavala u prijelaznom roku. Najveće zvijezde su pronašle svoje nove ekipe, a slobodno možemo reći da ovako uzbudljivo nije bilo dugo vremena. Ekipe se polako kompletiraju, a većina contendera ima završene roster.

Pravo je vrijeme za perliminarne power rankingse. ESPN je izbacio svoju listu, a na samom vrhu se nalaze Milwaukee Bucksi koji su prošlu sezonu završili na prvom mjestu u regularnom dijelu.

Odmah iz njih se nalaze Jokić i njegovi Nuggetsi. Nisu imali velikih potpisa (kao i Bucksi) no pojačali su rotaciju s vrlo dobrim Grantom, a Porter i Bol Bol bi mogli donijeti kvalitetu više. Nakon Nuggetsa smjestili su se pobjednici prijelaznog roka Clippersi, te Sixersi koji su ugrabili Horforda umjesto Butlera.

Rakete predvođene Westom i Hardenom zaokružuju Top 5, a nakon njih, možda i iznenađujuće nisko su Lakersi. Akutalni prvaci Raptorsu su na 10. mjestu, a vrlo dobro kotiraju i Blazersi i Jazz.

Fadeway veruje LA!

Sa druge strane, stranica Fadeaway World kao glavne kandidate za prsten vidi dva tima iz LA, Lakerse i Clipperse. Sa jedne strane smatraju da Clippersi na papiru imaju najjači tim i genijalnog trenera, dok je prednost Lakersa što će Lebron konačno odmoran dočekati sezonu a igraće u paru sa možda najbolji frontcourt igračem današnjice, Anthony Davisom. Povreda Cousinsa malo bi mogla poremetiti prognoze no Lakersi traže zamenu za njega.

Među ekipama koje bi ovom dvojcu iz LA mogle da pomrse konce su Bucksi, 76ersi, Nuggetsi, Rocketsi i Netsi. Konačno, visoko mesto na piramidi kao sigurni učesnici play offa zauzimaju Blazersi, Celticsi, Raptorsi, Jazzeri, Pacersi i Warriorsi.

Fadeaway World
Knicksi, Grizzliesi, Thunderi, Cavaliersi, Wizardsi, Hornetsi i Timberwolvesi su timovi na dnu, koji će naredne sezone tankirati i očekivati da budu snažniji u sezonama što dolaze.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*