“Durant me podseća na Duncana!”

Uverljivi šampioni Golden State Warriorsi su uspeli zadržati većinu ekipe na okupu, a najviše zasluga za to ima čovek koji im je i doneo titulu, Kevin Durant. On se odrekao velikog ugovora i uštedio neverovatno puno dolara Warriorsima, te im omogućio da potpišu Igoudalu i Livingstona, ključne igrače s klupe.

To je odlučio prokomentirati i pohvaliti trener šampiona Steve Kerr. -“Znao sam da će se odreći  dela novca kako bi mogli zadržati ekipu. No nisam znao da će učiniti i više od toga nisam mogao verovati. Rekao sam mu da me podseća na Tima Duncana i na njegovo vreme kada je bio u Spursima. To je on isto radio, uzimao manje novaca kako bi Spursi mogli dovesti bolje igrače. Jako je lepo kada se zvezda ekipe odluči na taj potez.”- rekao je Kerr.

Durant je mogao potpisati max ugovor ovo leto, a kako je Curry već potpisao to znači da bi Warriorsi platili ogroman porez. No umesto 36 miliona, Durant je uzeo 25. Time je omogućio potpis i Igoudale i Livingstona, te uz to uštedio i dosta novaca Warriorsima koji sada neće morati platiti toliko velik porez zbog prelaska capa.

Ovim je Durant pokazao da mu je stalo samo do jedne stvari-naslova. Kao trenutni MVP Finala i sigurno Top 3 igrač lige mogao je tražiti max ugovor i ne bi pogrešio. No odlučio se ipak ići drugim (boljim) putem i omogućiti svojim suigračima bolje uvete.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*