Krađe drafta

Kvaliteta ovoga drafta nakon prva tri picka naglo opada. Zion, Morant i RJ će biti okosnice svojih ekipa i budući AllNBA i Allstar igrači, ali nakon njih ne možemo izdvojiti nekoga i sa sigurnošću reći da biti Allstar. Kao za prvo navedenu trojicu. No, to ne znači da na ovom draftu nema dobrih igrača, dapače. Recimo vrhunski posao su odradili Hawksi, koji su 4. pickom uzeli Huntera koji sigurno nikada neće biti MVP Lige, ali za DPOY bi se mogao boriti. Točno ono što im je trebalo, tako da će sigurno biti jako jako koristan svojoj ekipi.

Bilo je i dosta iznenađenja, neki igrači su neočekivano visoko izabrani (Sunsi odradili majstorski posao…) a kao i uvijek neki igrači su pali dosta nisko, što zbog povreda, što zbog nekih drugih stvari. Pokušati ćemo izdvojiti 5 “krađa” drafta, igrača koji bi nas mogli iznenaditi u nekoliko idućih godina.

Cam Reddish

Atlanta Hawks, 10. pick

Svojedobno jedan od najboljih srednjoškolaca u državi, Cam Reddish je čitavu svoju NCAA karijeru bio u sjenu Ziona i RJ na Dukeu. Nije se uspio istaknuti, no to ne znači da nije sjajan igrač. Donedavno je bio Top 5 potencijal i pravo je čudo što je pao sve do 10. picka. Hawksi zadovoljno trljaju ruke jer Cam je izuzetan napadač, sjajan šuter, dok ima potencijala igrati i odličnu obranu. Također nije mu strano ni kreirati svoj šut, tako da od Cama možemo očekivati sigurno pokoji Allstar nastup.

Mfiondu Kabengele

Los Angeles Clippers, 27.pick

Nećak slavnog Dikembe Mutomba je pokupio neke njegove gene. Momak čudnog imena Mfiondu, NCAA karijeru je proveo na Florida Stateu. Tamo je pokazao da može napraviti sve na parketu, osim asistirati. Ima jako mali broj asista za svoju minutažu, no to je nešto što na njegovoj poziciji ipak možemo zanemariti. Mfiondu je solidan šuter, no njegova najveća snaga je njegov atleticizam. Velik je i jak, odličan bloker i rim protector, a u napadu će s lakoćom sve zakucati što mu dođe pod ruku. Mogao bi se razviti u modernu četvorku, pogotovo u Clippersima koji ovakve igrače jako cijene.

Keldon Johnson

San Antonio Spurs, 29.pick

Spursi ko Spursi, opet su niskim pickom dograbili vrlo dobrog igrača. Odličan 3-D potencijal koji odmah može pomoći ekipi, ali ima i dobar potencijal. Dovoljno snažan da čuva četvorke, a opet dovoljno brz da preuzima trojke. U NCAA je imao dobre postotke šuta za tri poena, jedino što je zabrinjavajuće su bacanja koja se vrte oko 70%. No, Spursi jako dobro znaju što napraviti sa ovakvim igračima koji imaju itekako želje i čvrstine za igranjem obrane, a uz to su solidni šuteri. Nikada se ne treba kladiti protiv Spursa sa ovakvim tipom igrača.

Kevin Porter Jr

Cleveland Cavaliers, 30. pick

Tko god sa prezimenom Porter dođe u NBA, dođe povređen. Michael prošle godine, Kevin ove. Kao i brat Michael, Kevin je fantastičan potencijal, ali povrede, povrede povrede… Odigrao je samo 21 utakmicu u NCAA u posljednjoj sezoni, a kidao je ligamente na oba koljena. Također ima i problema sa disciplinom, ali ako nekako uspije preći sve ove prepreke, mogao bi biti jako jako dobar. Dugačak, sjajan u tranziciji, solidnog šuta. Cavsi bi mogli višestruko profitirati, ako se Porter odluči da mu je košarka najbitnija stvar u životu…

Bol Bol

Denver Nuggets, 44.pick

Ovdje nema priča, ako uspije ostati zdrav, o Bol Bolu bi mogli pričati kao jednoj od najvećih krađa drafta u povijesti. Strašno talentiran centar, visok preko 220cm sa sjajnom tehnikom i šutom za svoju visinu. U nešto malo utakmica što je odigrao za Oregon bio je jedan od najdominantnijih igrača u NCAA ligi. Strašno pokretan, sjajan bloker, pametan igrač koji u paru s Jokićem čini izuzetno neobičan, no moćan centarski duo. Ako doktorska služba Nuggetsa odradi dobar posao, mogli bi imati krađu stoljeća u Bol Bolu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*