Lakersi dovode centra, izbor su Jordan ili Brook

screenshot

Lakersi su nakon dovođenja Davisa ozbiljno zagrizli da dovedu još jedno pojačanje u vrhu reketa. Iako je Javale McGee imao sasvim solidnu sezonu, timu iz LA treba pojačanje malo višeg kalibra. Izbor je pao na dva igrača koji su ovoga leta slobodni agenti – DeAndre Jordanu koji se nakon odlaska iz Clippersa nije smestio niti u Dallasu niti u New Yorku, odnosno potencijalnom povratniku Brooku Lopezu koji se u Bucksima prošle sezone preporodio, posebno ofanzivno.

Lakersi su, ipak, bliži dovođenju Jordana koji je tip igrača koji Lebronu i Davisu više treba – beleži 11 poena i 13 skokova u proseku, sjajan je odbrambeni igrač, dok je ofanzivno u reketu nezaustavljiv (64 % procenata iz igre). Njemu je sličan tip igrača McGee kojeg bi Lakersi mogli ponovo potpisati (12 poena, 7.5 skokova, 62 % iz igre). U oba slučaja odlučiće volja igrača da pristane igrati za manju platu.

Sa druge strane, Lopez bi mogao tražiti više para – on je u Bucksima uz 12.5 poena i 4.9 skokova, imao i preko 36 % šuta za tri poena.

Sva trojica imaju 31 godinu i dovoljno iskustva da pomognu Lakersima da dođu to visokog plasmana.

Ko su još pojačanja?

Nedavno je CBS Sports portal naveo 15 igrača koji bi, najviše po dva kriterija – vanjskom šutu i obrani – bili odličan fit za Lakerse:

  • Bojan Bogdanović – odličan šuter, ima visinu, bolji razigravač nego što ga se doživljava, ali bi mogao koštati previše. Očekuje se da bi mogao tražiti između 15 i 20 milijuna.
  • JJ Redick – poznat kao elitni šuter, ali koji itekako zna spustiti loptu na pod i kreirati si sam šut. Ne doduše kao Bojan, ali bi 35-godišnjak bio nešto jeftiniji.
  • Terrence Ross – igrač kojem je šut daleko od jedine vrline, neki tvrde kako je ovdje riječ o potencijalu za zaokruženog volume scorera čak i All-star potencijala. Što znači da kreira šut i sam, a prošle sezone je imao 15 poena u prosjeku u Orlando Magicu.
  • Marcus Morris – Također odličan šuter sa sposobnošću kreiranja istog. Posebna specijalnost mu je tzv. jab step, a Morrisa odlikuje i odlična obrana.
  • Darren Collison – Imao je 40% za tricu, što je podatak dovoljan sam po sebi. Dobar je obrambenjak i, sveukupno gledajući, dobra zamjena za Ronda ako on ne ostane u klubu.
  • Patrick Beverley – kreirao jednu od priča doigravanja kada je svojim nevjerojatnim obrambenim angažmanom i trash-talk metodama usporio Kevina Duranta, barem u jednoj utakmici. Šut za tri blizu 40%, a prošle godine imao je tek nešto iznad pet milijuna.
  • Danny Green – friški prvak sa neizmjernim iskustvom enciklopedijski je primjer 3&D beka kakve Lebron cijeni suhim zlatom. Sa skoro pa smiješnom gažom od 10 milijuna dolara prošle sezone dobio bi se brutalnih 45.5% za tricu (ako bi ponovio ovu sezonu) i odlična obrana, pogotovo u obrani.
  • Rodney Hood – već je igrao s Lebronom, dobar šuter i nije rupa u obrani. Imao je doduše problema s ozljedom, što je predstavljao popriličan problem za Portland Trail Blazerse u ovogodišnjem finalu Zapada, no zdravi Hood veoma je pouzdan bek. Također može sam kreirati šut.
  • Seth Curry – najpoznatiji po fantastičnom šutu za tri, u kojemu je postotkom bio i ispred svog brata u 2018./2019., ima zastrašujućih 45% kroz sezonu. Lebron bi to itekako znao iskoristiti.
  • Reggie Bullock – također solidan šuter i višenamjenski obrambenjak, može pokriti više pozicija. Zarađivao samo dva i pol milijuna prošle godine. U najboljim je igračkim godinama, te se nada drugoj šansi u Lakersima.
  • DeMarcus Cousins – pomalo čudna stavka na listi, ali vanjski šut bi mogao ostati jedan od rjeđih skillsetova onog starog Cousinsa All-star kalibra. Bio bi to drugi put da on i Davis dijele istu svlačionicu i reket. Pristao je na mizerne novce za njega kako bi sa Golden Stateom pokušao napasti naslov, a teško je za vjerovati da će biti opet tako blagonaklon, plus što Warriorse čekaju ogromni izdaci. Tako da je lako vjerovati da će Cousins tražiti novu sredinu.
  • Trevor Ariza – igrač koji je zadnjih godina definicija, referentna točka za idealnog 3&D igrača. O njegovim kvalitetama se uglavnom sve zna, sa Lakersima je već 2009. osvojio naslov, jedini problem bio mogao biti manjak jakih utakmica u skorije vrijeme i godine.
  • Jeremy Lamb – druga napadačka violina Hornetsa nakon Kembe Walkera, što dovoljno govori. Može si kreirati šut, a dobar je iza linije 7.24 sa skoro 35% prošle sezone. Trebao bi financijski biti dohvatljiv za Lakerse.
  • Nikola Mirotić – slika i prilika stretch četvorke, crnogorski Španjolac je na momente znatno zakazao u netom završenom doigravanju, a neki ga čak izdvajaju kao najvećeg krivca gubitka finala Istoka. Bilo kako bilo, zna se koje su njegove najjače strane. Tu je negdje u zoni između 10 i 15 milijuna godišnje.
  • Avery Bradley – također poznat kao paklen lock-down branič, Bradley je zadnjih godina znatno napredovao napadački te je postao legitimna opcija u napadu koji ne stoji samo na otvorenom šutu. Posjeduje ogromno iskustvo, Memphis ima igračku opciju na njega koju nije vjerojatno da će iskoristiti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*