Poznata je Jokićeva sudbina u NBA?

Ako se sagleda učinak igrača i suma koju tim izdvaja u ugovoru, ugovor Nikole Jokića među najboljima je ukoliko se gledaju centri u NBA ligi. Ovo je zaključak analize koju je ponudio američki portal ‘Bleacher report’, koji je napravio listu najboljih ugovora u NBA ligi za svaku od pozicija.

Jokić sa Nuggetsima ima potpisan dvogodišnji ugovor vredan 3.1 milion dolara, a druga godina (2018-2019) nudi mogućnost Denveru da uradi šta želi (‘team option’). Očekuje se da će Jokić narednog leta potpisati novi, višemilionski, ugovor, i da će ga klub učiniti ograničeno slobodnim agentom. U tom slučaju Jokića će moći kontaktirati i drugi klubovi, ali će Denver moći izjednačiti bilo koju ponudu koja stigne za igrača.

Podsetimo, tokom tri godine u NBA ligi Jokić je odigrao 228 utakmica, sa učinkom od 14,9 koševa po utakmici, 9,1 skokova i 4,4 asistencije.

>>> Želimo mu produžiti ugovor što prije

Nedavno se oglasio i Nikolin menadžer, Miško Ražnatović koji veruje da nema dileme i da će već ovoga leta Jokić dobiti maksimalnu ponudu od svoga kluba:

“Postojanje opcije da Nikola Jokić postane slobodan igrač totalno je nepovoljna za Nagetse. To nije upozorenje. To je zdrav razum. Klub neće propustiti šansu da potpiše ugovor sa Jokićem,” poručio je Miško.

No ova suptilna poruka kao da krije nešto što bi se Nuggetsima moglo obiti o glavu, a teorijski je moguće. A to je je da bi Jokić već ovoga leta mogao da postane slobodan agent. No to je teorija, a prakse kaže da u Coloradu već broje nove, i da će Jokara na leto postati multimilioner:

Momak od 146 miliona $

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*