Impresioniran sam! Dugo ništa slično nisam video!

screenshot

Nikola Jokić je odveo Denver do drugog kruga play offa, i prvo je ime velikog trijumfa svoje franšize nad neugodnim Spursima. U sedam mečeva, beležio je 23.1 poena, 12.1 skok, 9.1 asistenciju, dok je gubio 1.7 lopti po meču (duplo manje nego u celom regularnom delu).

Pri tome, Nikola Jokić je postao PRVI IGRAČ U ISTORIJI NBA, koji je zabeležio triple double u play off meču bez izgubljene lopte!

Shaq O’Neal je nakon njegove predstave protiv Sparsa bio oduševljen, pa je u emisiji ‘Inside the NBA’ najavio da su Nuggetsi favoriti protiv Blazersa:

“Nuggetsi idu dalje posle šest utakmica. Uživanje je gledati Jokića. Zaista je dobar. Lepo je videti centra da igra na takav način. Baš dugo nisam video nešto slično. Nikola je bejbi superstar. Sjajan igrač. I još ima prostora da napreduje. Impresioniran sam onim što pokazuje”. 

Iskustvo i neiskustvo

Mlada ekipa Nuggetsa je uspjela preskočiti prvu prepreku u doigravanju. Protiv njih su bili nezgodni Spursi, te legendarni Pop. Ukoliko niste 100% dorasli zadatku, budite sigurni da će Pop to kazniti. Tako je i bilo, Nuggetsi iako su bili daleko ispred Spursa u reglarnoj sezoni, morali su igrati 7. utakmicu. Spursi su bili žilavi, te koristili svaku grešku neiskusnih Nuggetsa.

Kada smo kod neiskustva, ovo je bio debitantski Jokićev nastup u playoffu. Ukratko, nije odigrao kao da mu je prvi… Jokić je postao jedini igrač uz Magica i Lebrona koji su u playoffu u 7. utakmici ostvarili triple double učinak. Isprašio je Spurse u posljednjem meču sa 21 poen,  15 skokova i 10 asista.

Jokić je u ovoj seriji prosječno ubacivao 23,1 poen,te imao  12 skokova i 9,1 asistenciju po meču. Prvu utakmicu je odigrao nešto slabije, ubacio je samo 10 poena. Na to mu je većina prigovorila kako treba biti agresivniji po koš, te da je previše puta pokušavao razigrati suigrače. Jokić je takav, uvijek traži najbolje rješenje, a nakon tih kritika počeo je i zabijati. U utakmici broj 6 Jokić je ispisao povijest franšize. Postao je igrač koji je ubacio najviše poena u doigravanju u povijesti Nuggetsa, prestigavši tako veličine poput Alexa Englisha i Carmela Anthonya.

Ubacio je Spursima 43 poena, no ipak to nije bilo dovoljno za pobjedu. Jokić je bio izuzetno neraspoložen nakon te utakmice, iako je odigrao najbolje u karijeri. Srećom u idućoj se pojavila i mala pomoć suigrača, te su zajedničkim snagama apsolvirali Spurse.

-“On je nevjerovatan. Jednostavno nevjerovatan.”- govorio je Pop nakon utakmice. Već je i prije tijekom ove serije govorio kako je oduševljen s Jokićem, kako obožava način na koji igra, te da ga je izuzetno teško zaustaviti. Sličnog mišljenja je i većina Lige, pogotovo Barkley koji izuzetno cijeni našeg centra, te za Nikolu kaže da je možda i najbolji centar dodavač koji je ikada igrao u NBA.

1 Trackback / Pingback

  1. Utakmica karijere Nikole Jokića! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*