Senzacija South Caroline, Tar Heelsi porazili Kentucky!

San South Caroline se nastavlja! Nakon Dukea i Baylora izbacili su i Florida Gatorse i plasirali se na svoj prvi Final Four u istoriji programa! Sjajnom obranom u drugom poluvremenu i junačkom predstavom svog najbolje igrača Thornwella su ostvarili neviđen uspeh. U prvom poluvremenu stvari nisu izgledale dobro za SC. Gatorsi su na poluvremenu vodili sa 40-33 i šutirali odličnih 7/12 iza linije 3 poena. No u drugom delu Gamecocksi okreću stvari i nastavljaju svoju “Cindarella story”. Odličnom obranom isforsirali su čak 16 izgubljenih lopti Gatorsa koji su se potpuno ohladili u drugom delu. Šutirali su 0/17 za 3 poena i SC je preokrenula utakmicu. Ovo je treća utakmica zaredom u kojoj je SC gubila na poluvremenu i na kraju dobila utakmicu.

Junak je bio Thornwell sa čak 26 poena i gotovo savršenim šutom sa linije bacanja. Iz igre je isto tako bio odličan, 8/12, a iako su pogodili samo 2 trojke na utakmici došli su do pobede. Dozier je dodao 17 poena, a Silva je zabio 13 uz 9 skokova. Kod Gatorsa najbolji je bio Leon sa 18 ubačaja no samo 2/9 za tri, a Allen je razočara sa samo 13 poena i šutom 4/12. Dosada je SC u svojoj istoriji ostvarila 4 pobede na završnom turniru, a ove su već na 4 pobede i ne misle stati. Na Final Fouru ih čeka Gonzaga i Gamecocksi nisu bez šansi u ovom meču.

U drugoj utakmici večeri videli smo sve čari March Maddnesa. Odlična utakmica puna tempa i na kraju smo imali neverovatno završnicu. Počelo je odlično za Tar Heelse, imali su prednost u čitavom prvom poluvremenu, no zamalo su ostali bez ključnog igrača. Berry koji čitav turnir ima problema sa zglobog, iskrenuo je nogu nakon samo 4 minute susreta. Otišao je u svlačionicu i mislio se da je meč za njega gotovo. No ubrzo se vratio i zaigrao kao da povrede nije bilo. Odličnom obranom su limitirali Monka i Foxa koji su čak i presedili dosta vremena u prvom delu. U tom periodu u meču ih je držao Hawkins i Briscoe sjajnim ulazima.

U drugi deo Tar Heelsi ulaze jako loše. Nisu poentirali iz igre prvih 7 minuta, da bi post prekinio Jackson trojkom uz faul Monka. Gledali smo praktički igru koš za koš, a loš napad Caroline je više puta spasio Meeks sa čak 5 napadačkih skokova. Na kraju su se Heelsi probudili i napravili seriju 16-9. Završnica je bila prava drama. Prvo je Fox pogodio trojku i smanjuje rezultat na samo 4 razlike. Idući napad Monk pogađa težak šut i vraća Kentucky ponovo u igru. Nakon toga pada koncentracija igračima Kentuckya i Jackson sam beži u kontru i lagano pogađa zicer. Još se jednom ukazao Monk kojega nije bilo čitave utakmice i pogađa još jednu trojku preko 2 igrača i izjednačava rezultat. Brzi aut Hellsa i Pinson je odlično ušao i daje loptu Mayu koji pogađa šut malo unutar trojke 0,3 sekunde do kraja. Pas Willisa preko celog terena odlazi u aut i to je bio kraj Tunira za Caliparijeve momke.

Neverovatna utakmica u kojoj su se istakli Maye sa carrer high 17 poena s klupe i šutom za pobedu, te Meeks koji je totalno razvalio centre Kentuckya i pohvatao čak 17 skokova. Jackson je odigrao izvanrednu obranu na Monku koji je do završnice uspio uputiti samo 5 šuteva na koš. Justin je bio i najefikasniji sa 19 poena, dok je Berry II zabio 11. Kod Kentuckya Humphries je pogodio neke važne šuteve i zavšrio na 12 poena, a najbolji strelci su bili Adebayo i Fox sa po 13 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*