Joker pa svi ostali!

Nikola Jokić lider među sophmore igračima

Odlične igre i nastupi našeg Nikole Jokića u Denveru nisu ostali nezapaženi. Njegovu igru hvale svi, kada ga krene ide i Denver Nuggetsima, kada ima loše veče u timu nema nikoga da povuče. Nakon sjajne rookie godine, Nikola igra još bolju sophmore sezonu. Ima odličan procenat šuta iz igre, pokazuje odličan osećaj za skok, a što je u njegovom slučaju specifično – trenutno je centar za najboljim osećajem za asistencije. Neka od njegovih dodavanja ostavljaju bez komentara:

Stoga i ne čudi da je ekipa magazina Bleacherreport Nikolu uvrstila na prvo mesto među sophmore igračima (onima koji igraju svoju drugu godinu u NBA) za sezonu 2016 – 2017. U tekstu u kojem novinar objašnjava ovakav izbor, stoji nekoliko zanimljivih konstatacija:

Iako je statistički slabiji od KA Townsa (Jokićev prosek je 16.3 poena, 9.5 skokova, 4.7 asistencija, 0.8 ukradenih, i 58 % šuta iz igre), sasvim je logično reći da Nikola Jokić ima bolju sezonu i više kao igrač utiče na tim.

Od kada je u prvom timu Denvera, od polovine decembra, Jokić beleži 19.1 poena, 10.7 skokova, 5.7 asistencija i 59.3 % iz igre. On je jedan od najboljih ofanzivnih igrača lige i definitivno najbolji asistent. Upravo je njegova ofanzivna igra razlog što je na prvom mestu.

Na drugom mestu je KA Towns iz Wolvsa, koji ima statistički brilijantnu sezonu – 24.6 poena, 12.1 skok, 2.7 asistencija, 0.6 ukradene, 1.3 blokade, i 53.6 % iz igre.

Na trećoj poziciji je Kristaps Porzingis (Knicks), četvrti je Myles Turner (Pacers) i peti je Devin Booker (Suns).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*