Mladić Manu

Nakon dugo vremena Spursi su napokon bili u kompletnom sastavu za ovu utakmicu protiv Nuggetsa. Vratili su se i Parker i Green, te je Leonard napokon zaliječio sve svoje povrede. U punoj snazi Spursi su relativno lagano došli do pobjede nad Jokićem i Nuggetsima. Joker je pružio odličan otpor, no nije mogao sam.

Od početka utakmice Spursi su furiozno krenuli. Gađali su trojke 6/7 i dopustili samo 16 poena Nuggetsima u prvoj dionici. Bivši Partizanovac Bertrans je u tom periodu bio nepogrešiv i ubacio je tri trojke zaredom. Jokić i Nuggetsi su se pokušali vratiti, no u posljednoj dionici Spursi rješavaju posao odličnom obranom. Dopustili su Nuggetsima samo 11 poena, te je tu priči bio kraj.

Bertrans je do kraja ubacio ukupno 6 trojki iz 7 pokušaja, što mu je carrer high, a valja istaknuti i Leonarda koji je bio najbolji strijelac Spursa sa 19 poena. Koncem prve četvrtine proradila je i vjerovatno najstarija osovina lige Manu-Gasol. Stari lisci su odigrali sjajnu akciju koji je Manu završio zakucavanjem i podsjetio na svoje najbolje (mlađe) dane.

Jokić je bio blizu triple double učinka, ubacio je 23 poena uz 9 skokova i 7 asista i sjajan šut, no nije imao potrebnu pomoć suigrača da dobije razigrane Spurse. Harris se vratio nakon što je propustio prošlu utakmicu i ubacio 18 poena, a on je osim Jokera bio jedini dvoznamenkasti igrač u redovima Nuggetsa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*