Paul doneo, Harden promašio pobedu!

Credit: Jeff Swinger-USA TODAY Sports

Oklahoma je uspela uzeti pobedu Raketama. Ovaj puta West nije toliko solirao već je imao veliku pomoć od svojih suigrača. Opet je došao do triple doublea i ubacio je 32 poena, no i ostali su se iskazali večeras. Thunderi su vodili kroz celu utakmicu, no opet su pred kraj počeli gubiti vodstvo. Činilo se kako će Rocketsi opet doći do pobede iako su gubili većinu meča. 8 sekundi do kraja Harden pogađa oba bacanja i dovodi Rocketse na samo -1. Posle je West fauliran no on pogađa samo jedno, da bi nakon toga Harden na drugoj strani promašio pobedu.

-“Gubili smo 2 razlike i samo sam hteo uzeti najbolji mogući šut. Nisam previše razmišljao, samo sam preveo loptu i video prazan reketa kada sam prešao pola. Cimnuo sam Robertsona, naseo je i digao sam se na šut. Mislio sam da će ući, no bila je malo kratka.”- izjavio je Harden posle utakmice. On je ubacio na kraju čak 44 poena uz po 6 asista i skokova. Imao je 7 izgubljenih lopti od koji čak 4 u prvoj četvrtini. Osim njega Williams je bio efikasan s klupe i ubacio je 22 poena. Westbrook je ubacio 32, uhvatio 13 skokova i podelio 11 asista. Gibson je bio odličan sa 20 poena, dok su Oladipo i Robertson ubacili svaki po 12.

Chris Paul je još jednom pokazao da je verovatno najbolji playmaker lige kada je zdrav. Sjajnom predstavom u zadnjoj četvrtini doneo je pobedu i prednost svojim Clippersima. Jazz je vodio kroz gotovo celu utakmicu. Hayward je bio nezaustavljiv (sve do zadnje četvrtine) i ubacio je ukupno 40 poena.

No kako su prve tri četvrtine pripale Haywardu i Jazzerima, tako je Paul preuzeo zadnju. Clippsi su napravili 15-0 seriju i 2 minute prije kraja poveli, te više nisu ispuštali vodstvo. U tom periodu Paul je ubacio čak 9 poena zaredom, a potvrdio je pobedu bacanjima 5 sekundi prije kraja.

Sve je to uradio bez Griffina koji je izašao nakon poluvremena. Tako da u drugom delu nije imao pomoć svog najbolje suigrača. Na kraju je Paul ubacio 34 poena uz 10 asista, dok opet nisu imali rešenja za Jordana koji je ubacio 17 poena uz 13 skokova. Kod Jazza već spomenuti Hayward je ubacio 40 uz 8 skokova, a odličan je bio i Hill koji je stao na 26 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*