Dame, kralj Oregona!

screenshot

Damian Lillard jedan od najlojalnijih i najpotcenjenijih igrača u NBA ligi. Zaštitno lice i prva haubica Portland Blazersa, u meču sa Thunderima, postavio je novi rekrod. Dame je postao najbolji strelac u istoriji Portlanda, sa 18.048 poena nakon te utakmice, čime je prestigao još jednu legendu ove franšize i NBA lige.

Ipak, slavlje mu je pokvario sjajni Shai Gilgeous-Alexander koji je košem na 0,9 sekundi prije kraja donio pobjedu Oklahomi, pa je Portland poražen sa 123:121.

Dosadašnji rekorder na vječnoj ljestvici strijelaca Portlanda bio je legendarni, danas 60-godišnji Clyde Drexler koji je od 1983. do 1995. godine nosio dres Trail Blazersa. Drexler je ukupno postigao 18.040 koševa za Portland, ali je od danas novi rekorder Lillard koji je protiv Oklahome ubacio 28 poena te je trenutačno na ukupnih 18.048.

“Stvarno nisam igrao kako bih srušio rekord koji mi, uistinu, puno znači”, rekao je popularni Dame. “Bila je to samo još jedna utakmica koju, nažalost, nismo uspjeli dobiti”, iskren je Lillard koji je kroz cijelu svoju NBA karijeru, od 2012. godine do danas, član Portlanda.

Lillard je šest puta bio All-Star igrač i nije odlazio iz franšize za razliku od deseterostrukog All-Stara Drexlera koji je karijeru završio igrajući za Houston Rockets s kojima je bio i NBA prvak.

Treći na ljestvici strijelaca Portlanda svih vremena je LaMarcus Aldridge s 12.562 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*