Jokić u najboljoj petorci NBA!!!

Denver Twitter / screenshot

Nikola Jokić dobio je najvažnije zvanično priznanje od strane NBA lige – izabran je u najboljih pet lige za proteklu sezonu!!! James Harden (Houston), Steph Curry (Golden State), Paul George (OKD), Giannis Andetokoumpo (Bukcs) i – NIKOLA JOKIĆ (Denver) najboljih je pet na svetu!

On je tako i zvanično najbolji centar NBA, a iza sebe je ostavio najvećeg rivala – Joela Embiida iz 76ersa!

Rudy Gobert, centar Jazza, po treći put uzastopno našao se u prvoj odbrambenoj petorci NBA. Uz njega ove su godine u prvih pet i Marcus Smart (Boston), Giannis (Bukcs), Eric Bledsoe (Bucks) i Paul George (OKC).

U drugoj defanzivnoj petorci nalaze se Jrue Holiday (Pelicans), Klay Thompson (Golden State Warriors), Kawhi Leonard (Toronto Raptors), Draymond Green (Golden State Warriors), i Joel Embiid (76ers).

NBA je izbacila sastave prve i druge najbolje rookie petorke sa proteklu sezonu. Kako je i očekivano dva najizglednija kandidata za najboljeg novajliju – Luka Dončić iz Dallasa i Trae Young iz Hawksa – dobili su najviše bodova i završili su u prvoj petorci.

Neizvesna trka: Luka ili Trae!

Među pet najboljih je i treći kandidat za zvanje ROY-a, DeAndre Ayton (Phoenix) koji je prošlog leta biran kao prvi pick. Glavni favorit je naš Luka koji je tijekom čitave sezone pružao fantastične partije. Istina, Young je bio odličan nakon Allstara, no čak i u tom periodu nije nadmašio Luku. Čini se da je ovdje izbor očit…

Kandidati za MVP-a

Giannis Antetokoumpo iz Bucksa, James Harden iz Rocketsa i Paul George iz Thundera kandidati su za najkorisnijeg igrača lige, objavila je NBA. Iznenađujuće je da među kandidatima nema Kawhi Leonarda koji ima impresivan učinak u play offu sa Raptorsima, niti Nikole Jokića koji je sve oduševio u 14 play off utakmica sa Nuggetsima.

Od imenovinih igrača samo još Giannis igra u play offu, a njegovi Bucksi su jednom nogom u velikom finalu, Greek Freak u proseku beleži 27.1 poen, 12.5 skokova i 1.5 blok po utakmici u ligaškom delu takmičenja.

No photo description available.

Nagrada ‘šesti igrač’ mogla bi da pripadne Montrezlu Harrellu (LA Clippersi), Domantasu Sabonisu (Indiana) ili Lou Williamsu (LA Clippers). Dvojac Clippersa je i glavni favorit za ovu nagradu. Svaka čast Sabonisu koji je terorizirao druge postave, no Sweet Lou i Montrelz su nešto posebno. Bili su glavni katalizatori ovih Clippersa, Loua je opet rijetko tko mogao zaustaviti, a Harrell je igrao s nevjerovatnom energijom čitavu sezonu.

U konkrenciji za zvanje ‘igrača koji je najviše napredovao’ su De’AaronFox (Sacramento), D’Angelo Russell (Brooklyn) i Pascal Siakam (Toronto). Ovdje će biti gusta borba. Čak možemo reći da sva trojica zaslužuju nagradu. Siakam je postao praktički drugi igrač Raptorsa, nakon Leonarda te je podigao svoj nivo igre u nebesa. Russell je izrastao u sjajnog beka, Allstara, a vodio je svoje Netse do playoffa. Fox je Zapadu bio jedan od boljih bekova, a pružao je puno bolje i zrelije partije nego prošle sezone kada je bio rookie. Svijetla budućnost je pred njim i Kingsima.

Nominovani za nagradu ‘trener godine’ su Mike Budenholzer (Bucks), Mike Malone (Denver) i Doc Rivers (LA Clippers). Coach Bud bi ovdje trebao uzeti nagradu, jer izdominirao je sa svojim Bucksima. Istina, imaju Giannisa, no sjajno je posložio redove, okružio ga iskusnim šuterima, a i u playoffu demonstriraju silu. Trenutno izgledaju kao glavni konkurenti Warriorsima.

Imena pobednika biće poznata 24. juna. Tom prilikom će Magic Johnson i Larry Bird dobiti nagrade za životno delo.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. "Igraću za Srbiju!" - Ostatak Sveta
  2. "Bebast je, bez ijednog mišića..." - Ostatak Sveta
  3. Top 5: Kaznena petorka Ostatka sveta, edition 2019 - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*