Kobe: Common, pa čovek ima triple double prosek…

Russell Westbrook nije imao baš najbolju utakmicu protiv Sunsa. Ekipa s drugim najgorim omerom lige mu je zadavala dosta problema. Mučio se sa šutom, promašio prvih 11 pokušaja i Thunderi su na kraju lagano izgubili. Osim toga drugu utakmicu zaredom nije ostvario triple double, prvo protiv Grizzliesa, a sada mu je falilo 2 asista. Kao što znamo trenutno je izjednačen na večnoj listi sa Oscarom Robertsonom po broju TD u jednoj sezoni, te mu sada fali još jedan kako bi ga prestigao.

Posle utakmice novinari su pitali Westa da li je namerno išao napraviti ta 2 asista u zadnjoj deonici. -“Čoveče imao sam šuta 6/25, šta sam trebao raditi.”- odgovorio je Westbrook. Na to se oglasio i Kobe Bryant koji je stao na Westovu stranu.

-“Čovek ima TD prosek i ovo su pitanja koja dobiva.”- isčuđavao se Kobe na Twitteru posle utakmice. Jared Dudley je izjavio da je primetio kako West namerno propušta otvorene šuteve i traži suigrače samo kako bi stigao do ta 2 dodavanja koja mu fale. -“Vodili smo 20, 25 razlike i cela se igra promenila. Bio je na terenu, ali je bio pasivan. Baš se videlo da želi uhvatiti ta 2 asista koja mu fale. No nismo im dopuštali lagane koševe, morali su to zaraditi. Biće mi drago ako na kraju uspije prestići Big O-a, no ne protiv nas.-” izjavio je Dudley posle utakmice.

Iako verujemo da Westa i ne brine toliko taj rekord, sigurno bi ga volio oboriti. U takvoj situaciji bi sigurno svaki igrač reagirao na isti način. Sada mu preostaje još 3 utakmice da ipak ostvari svoj cilj. Prva je večeras protiv Jokića i Nuggetsa kojima treba pobeda kako bi održali kakve takve šanse za playoff. Poznavajući obranu Denvera mislimo da bi West večeras mogao stići do rekorda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*