Francuzi oslabljeni na EP!

Po prvi put od 2003 iskusni košarkašk propušta reprezentativno okupljanje

Jedan od najiskusnijih i najboljih igrača košarkaške selekcije Francuske najavio je da se ovoga leta neće priključiti nacionalnom timu i da će propustiti Evropsko prvenstvo.

Bek Hornetsa će tako po prvi put od 2003. propustiti nastup u dresu ‘trikolora’. Još uvek pamtimo njegov neverovatan nastup protiv selekcije Srbije na SP 2014. kada su naš Miloš Teodosić i on imali rafalni obračun za plasman u finale:

“Hoću da posvetim sebe ovoj franšizi. Posle sezone ću se vratiti na teren i raditi na sebi. Barem jednom, treba mi leto kako bi se fokusirao na sebe. Takođe i mojoj ekipi to treba, pa želim da se vratim na ono što bi trebalo da budem ovom timu. Doneo sam jednu od najtežih odluka u karijeri,” rekao je Batum.

Batum ove sezone za Hornetse beleži 15.4 poena, 6.3 skoka i 5.9 asistencija. Francuska na Evrobasketu igra u grupi A u Finskoj sa selekcijom domaćina, Grčkom, Slovenijom, Poljskom i Islandom.

Osim krilnog igrača Hornetsa nastup je otkazao i jedan od najbolji centara lige, Rudy Gobert. Igrao je povređen u playoffu, znamo da se povredio nakon 20-ak sekudni prve utakmice nakon sudara s Mbah Mouteom. Povredu je koliko toliko zalečio, no i dalje nije bio na 100% . -“Igrao sam u doigravanju povređen. Postoje signali koje telo šalje i moraš ih slušati. Moje telo je moj alat. Bez njega ništa ne mogu”- izjavio je Rudy.

-“To nije bila laka odluka. No pričao sam s ljudim u klubu i došli smo do zaključka da je da moram raditi na svom telu ovoga leta. Osnaživanje tela je prioritet.”- završio je Rudy.

Uz sve ovo za Francuze neće nastupati ni Tony Parker koji se isto tako povredio u doigravanu. Pukao mu je mišić i neće biti spreman za ovo prvenstvo. Tako da Francuzi odlaze bitno oslabljeni, bez 3 najbolja igrača.

Startaju u Helsinkiu, a u grupu su s domaćinom Finskom, Poljskom, Grčkom, Islandom i Slovenijom.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Selektor Đorđević u problemu? - Ostatak Sveta
  2. Batum out do kraja godine - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*