Durant strikes again: Posle ovoga njegovi saigrači iz Oklahome biće ljuti!

Clutchpoints

“U OKC-u sam igrao sa dosta atleta, no nisam igrao sa igračima koji imaju veštine poput onih šuterskih ili u vođenju lopte… Pomislio sam ‘treba mi promena’. I bilo je to pre i nego što je sama sezona startovala. Dosadilo mi je da budem jedini momak koji može da šutne za tri poena i da konstantno postiže trojke.”

 Ovo je nedavno izjavio Kevin Durant, govoreći o svojim razlozima napuštenja Thundera i odlaska u redove velikog rivala – GSW-a, samo sezonu nakon što je OKC u velikom finalu Zapada izgubio upravo od ‘ratnika’, pri tome vodivši sa 3-1 u pobedama.
Bleacher Report

Još je jedna ovo ‘otrovna strelica’ upućena ka bivšem klubu i saigračima sa kojima se Durant nije prijateljski rastao. Setimo se samo Russella Westrbooka i njegovih komentara na Durantulin odlazak.

No, da li je tačno baš da je KD bio jedini sposoban da šutne za tri u ovom timu. Doduše, u play off izdanju te 2015 – 2016 godine Durant je po procentu šuta bio tek šesti u svom timu (sa slabih 28.2 %). No, Durant (6.1) i Westbrook (5.8) uzimali su najviše šuteva u tom play offu, a tek nakon toga dolazi Ibaka (3.8 pokušaja) i Waiters (3.1) koji su bili dva najuspešnija trojkaša u doigravanju te sezone.

KD je imao puno uspeha igrajući za Oklahomu – bio je 7 puta All Star, MVP regularnog dela, i stigao je te 2016 do velikog finala Zapada sa Warriorsima.

OKC: Bio jednom jedan tim

Razlog odlaska iz Warriorsa

Sa Warriorsima je bila druga priča. U tri sezone je KD stigao do dva prstena i dve titule MVP finala, i da se nije povredio poslednje sezone, smešio bi mu se triplet. Bar kada je prstenje u pitanju.

No, nije sve bilo bajno ni u GSW-u.

Bilo je jasno da su postojale određene “trzavice” između njega i Draymonda Greena, koji je vršio pritisak na njega da se izjasni o budućem statusu tokom leta, dok navodno nije mnogo razgovarao ni sa ostalim saigračima. Durant je to potvrdio nedavno u izjavi za američke medije:

“Kako je vreme odmicalo, počeo sam da shvatam da sam jednostavno drugačiji od ostalih momaka u ekipi.”

Da li će nakon ovoga Durant poželeti da napusti GSW?

Iako su na papiru imali moćan sastav, nije ni Kerru bilo lako da uklopi Duranta sa Curryjem, Thompsonom, Greenom, Cousinsom…

“Može se reći da niko do kraja nije prihvatio tu ideju o meni u Golden Stejtu”, zaključio je Durant.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*