Warriorsi bez većih problema preko Jazza!

Mandatory Copyright Notice: Copyright 2017 NBAE (Photo by Noah Graham/NBAE via Getty Images)

Golden State Warriorsi su jednom kontroliranom utakmicom apsolvirali Jazz. Nije bilo nikakvih problema, vodili su od početka do kraja utakmice i uz to uspeli su pružiti odmor svojim najvećim zvezdama. Nakon nedelju dana odmora posle Blazersa odmori Warriorsi nisu dali niti milimetar šanse Utahu.

Početak je odmah pokazao kakva će ovo biti utakmica. Warriorsi su poveli sa 9-0, a Utah je promašila svojih prvih 6 šuteva dok Gobert faul košem nije prekinuo post. Nakon toga cela utakmica je bila u znaku Warriorsa. Prva četvrtina je završila sa 6 poena prednosti, dok su do poluvremena došli i do 12 poena zalihe.

U zadnjoj dionici Green postiže prvih 6 poena i praktički prelama utakmicu već na početku 4. četvrtine. Jazz se nikako nije moga snaći u obrani protiv raspucanih i rastčanih Warriorsa. Curry je igrao samo 3 četvtine i ubacio 22 poena. Prestigao je Ricka Barrya što se tiče ukradenih lopti u playoffu i tako ušao u anale Warriorsa. Isto tako prestigao je i Horrya što se tiče ubačenih trojki u postsezoni, te je sada došao na 9. mesto.

Veće zvezde u dvorani su bili članovi slavne generacije Warriorsa, We Believe ekipa. Baron Davis i ostali momci su napravili ogroman upset tačno prije 10 godina kada su kao 8. plasirana ekipa izbacili prve Mavse. U drugom krugu su naleteli baš na Jazz predvođene Boozerom i Deronom te na kraju potpisali poraz.

Među najboljima je opet bio Green kojega je bilo svugde na terenu. Postigao je 17 poena, uzeo 8 skokova i podelio 6 asista. U obrani je isto dominirao sa 2 blokade i ostao na prvom mestu što se tiče blokada u postsezoni. Durant je dosta loše šutirao, no Warriorsi si mogu priuštiti da Durant nađe šut. Ukupno je opalio 17 puta i pogodio 7, a to je bilo dosta za 17 poena, a imao je i po 5 skokova i asista.

Kod Jazza najbolji strelac je bio Gobert sa samo 13 poena, a tome je dodao i 8 skokova. Razočarao je Hayward koji je opalio 15 puta, a zabio samo 12 poena, te je on zajedno sa Hoodom bio drugi najbolji strelac ekipe.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*