5 najgorih tradeova u istoriji Bullsa

Fadeway world

Stranice Fadeaway World napravila je pregled loših odluka uprave Bullsa kada su tradeovi u pitanju. Takvim odlukama Chicago je propustio u svoje redove dovesti neke vrlo bitne igrače koji su timu mogli pomoći da ostvari još bolje rezultate, ali i da ima kontinuitet na duže staze. Evo koji su igrači mogli, a nisu, nastupati za tim iz ‘vetrovitog grada’:

5 JR Smith (završio u Denver Nuggetsima)

Bio je 18-ti pick drafta 2004, i tokom svoje NBA karijere iako je pokazivao potencijal i podjednako kvalitetnu igru u oba pravca, nikada nije bio momak lagan za rad. Nedostatak košarkaške inteligencije i problematična narav limitirali su njegove potencijale. Sve dok nije stigao među Cavse. Tokom 2006 Bullsi su imali priliku dovesti ovog momka zajedno sa PJ Brownom, u zamenu za Tysona Chandlera i nekoliko pickova druge runde. No, ovaj tejd nij realizovan zbog povrede.

4 Jamal Crawford (New York Knicks)

Igrač koji je znao da pogađa u serijama, i to u vrlo kratkom vremenskom roku, izrastao je u jednog od najzahvalnijih ofenzivnih igrača u ligi, bilo da je starter ili da ulazi sa klupe. U čak tri navrata biran je za najboljeg 6. igrača u NBA. Bullsi nisu imali dovoljno poverenja u ovog igrača, tokom 2004-05, i tada su sadašnjeg igrača Clippersa uz Jeroma Willamsa poslali u ‘jabuku’ u zamenu za Dikembe Mutomba, Othella Harringtona, Franka Williamsa i Cezary Trybanskog.

3 Ron Artest & Brad Miller (Pacers)

Kakav je to šok bio kada su se Bullsi odlučili odreći usluga jednog od najboljih odbrambenih igrača lige, Rona Artesta, kao i Brada Millera, i pustiti ih u Indiana Pacersa, u zamenu za budućeg picka druge runde, i igrače Jalena Rosa, Travisa Besta i Norma Richardsona. Artest je tek u Pacersima dokazao klasu, postao All Star, odbrambeni igrač godine, ali je tu počela i njegove karijera ‘nestašnog momka’.

2 Artis Gilmore (San Antonio Spurs)

Gilmore je bio jedan od najvećih talenata u ABA ligi pre nego što je stigao među Bullse, i imao je proseke od 18 poena, 12 skokova i 2 bloka po utakmici tokom karijere. To nije bilo dovoljno da ga Bullsi zadrže, i budućeg 6-tostrukog All Stara poslali su u Spurse u zamenu za Dave Corzinea i Marka Olberdinga, koji zajedno nisu skupili ni jednu redovnu sezonu u profesionalnoj ligi.

1 LaMarcus Aldridge (Portland TrailBlazers)

Pre nego što je u Blazersima postao superstar, a potom prešao u Spurse u želji da se bori za prsten, Aldridge je bio draftan od strane Bullsa kao pespektivni centar sa Texas Universitya. Bio je drugi pick na draftu, ali su ga Bullsi odmah trejdovali u Portland u zamenu za Tyrusa Thomasa. I dok je Aldridge u karijeri beležio preko 19 poena, 8 skokova, uz 48 % šuta iz igre, sa 5 nastupa na All Staru, Tyrus se povukao nakon 8 godina sa prosekom od 7.7 poena, i 4.8 skokova.

 

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Top 5 najgorih tradeova u istoriji Knicksa! - Ostatak Sveta
  2. Najgori tradeovi u istoriji Lakersa - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*