Najveća iznenađenja playoffa!

(AP Photo/Mark J. Terrill) ORG XMIT: LAS114

Ove sezone u playoffu gledamo standardne face kako dominiraju. Lebron, Curry i Warriorsi nastavljaju tamo gde su stali prošle godine i čini se kako imaju otvoren put do finala. Iako ne gledamo posebno zanimljiv playoff, ipak se nekoliko igrača izdvojilo sa sjajnim predstavama. Osim ovih “glavnih” portal Fadeawayworld je odlučio izdvojiti  najvećih iznenađenja playoffa!

 5 Kawhi Leonard

Možda ne bi trebali stavljati Leonarda u ovu grupu, no svojim predstavama u playoffu je ipak iznenadio. Iako smo očekivali dobre partije od njega, ovako nešto sigurno nismo. U prvom krugu u gotovo svakoj utakmici je postavio svoj carrer high u playoffu, a na kraju se zaustavio na 43 poena u 4. utakmici. Trenutno je na proseku od 31,6 poena i nosi Spurse do Finala konferencije.

4 Nene Hilario

34-godišnji veteran Rocketsa doveden je kako bi rotacijski igrač. U ovom playoffu se pretvorio u glavnog centra, a odlučujća utakmica protiv Thundera je priča za sebe. U 4. utakmici imao je 28 poena, i to bez promašaja, a i rešio je utakmicu zakucavanjem uz faul taman kada je Westbrook počeo ozbiljno pretiti. Nažalost povredio se i Rakete su bez njegovih usluga do kraja sezone, a dotada je postizao 13,6 poena uz 6,6 skokova. Koliko je podigao igru svedoči i to da je u regularnoj sezoni imao 9 poena u proseku i ni izbliza nije bio ovako bitan u rotaciji Raketa.

 

3 Rajon Rondo

Play Bullsa obavezno ide kao jedno od najvećih iznenađenja. Nakon još jedne turbulentne sezone u kojoj je čak i presedio nekoliko utakmica, Rondo je prepododio igru Bullsa. Predvodio je ekipu do dve pobede u Bostonu, a nakon njegove povrede Bullsi su lagano izgubili iduće 4 utakmice. Imao je gotovo triple double prosek sa 11,5 poena, 8,5 skokova i 10 asista.

sportingnews.com

2 Mike Conley

Najplaćeniji čovek lige u postsezoni je zaslužio svoje novce. Predvodio je Grizzliese kada je najviše trebalo. Igrao je sjajno u napadu, pošteno je namučio Spurse i bio nerešiva enigma za Popa i njegove momke. Treba uzeti u obzir da je bio povređen većinu sezone (imao povredu leđa zbog koje je trebao izbivati mesecima, no vratio se nakon 2 nedelje!) Protiv Spursa 24,4 poena i 7,7 asista u proseku za ovog playmakera.

1 Joe Johnson

Iso Joe je izludio Clipperse. Odmah u prvoj utakmici šut za pobedu preko Crawforda i break Jazza. Čitavu seriju nisu našli rešenje za njega i ovaj veteran je proživljavao drugu mladost i imao čak 19 poena u proseku. Bez problema je rešavao 1 na 1 situacije i nakon ne toliko dobre regularne sezone zablistao je playoffu i pomogao Jazzu da prođu u drugi krug. Nažalost tamo su Warriorsi bili jači i sjajan playoff za Joea je nažalost završio.

(AP Photo/Mark J. Terrill) ORG XMIT: LAS114

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*