Big Phil moli za strpljenje!

Iza Knicksa je još jedna razočaravajuća sezone. 4. puta zaredom su propustili playoff i stanje je verovatno gore nego ikada u Velikoj Jabuci. Melo i Rose su na izlaznim vratim, najveći potencijal Porzingis je izrazio nezadovoljstvo i pred Philom i upravom Knicksa je veliki posao.

Prva stvar koja im sledi je draft. Loša sezona im je omogućila da dobiju visoki pick na draftu i mogu već razmišljati s kim bi se mogli pojačati. U priči su najviše bekovi, jer na toj poziciji su Knicski najtanje. DAron Fox, Dennis Smith i Malik Monk su podcrtana imena u skaut bilježnicama Knicksa.

No Phil moli navijače za strpljenje. Dokom draft combinea je sreo Magica Johnsona koji je tu bio zbog svojih Lakersa. -“Rekao sam Magicu kada smo se sreli da danas nema puno klinaca koji će doći i osvojiti naslov kao nekad on (Magic). To je prošlo vreme, danas jednostavno nisu dovoljno zreli. Fizikalije su neverovatno napredovale, kao i studije o igri. Danas treba puno više vremena da se fizički i psihički pripremiš na ligu. Zato ne očekujemo previše.”- rekao je Zen master.

Baš zbog toga Phil traži strpljenje. Nerealno je očekivati da golobradi mladići sa sveučilišta donesu instant uspeh ekipi. Pogotovo Knicksima koji su u očajnom stanju. A navijači nisu poznati po strpljenju, pitajte samo Porzignisa. On je bio izviždan kada je izabran, a sad je već postao najbolji igrač u svojoj trećoj sezoni. Zato Phil misli da je ključ za ovu ekipu strpljenje i polako građenje ekipe preko drafta. Instant projekat sa Roseom i Noahom je neslavno propao, tako da verujemo da je ovo svakako bolje rešenje.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*