Najvredniji, a bez titule skoro pola veka!

Izvor: Index.hr

PREMA američkom poslovnom magazinu Forbesu, New York Knicksi su treću godinu zaredom najvrjednija NBA momčad, a prvi put u povijesti svaki od 30 klubova iz najjače košarkaške lige na svijetu vrijedi najmanje milijardu dolara.

Vrijednost Knicksa kojima prijeti da se petu godinu zaredom ne plasiraju u doigravanje, procijenjena je na 3,6 milijardi dolara. To je devet posto više nego godinu ranije, a razlog je obnova dvorane u kojoj igraju domaće utakmice, Madison Square Gardena koja sada nudi nove mogućnosti zarade od sponzora i ulaznica.

Jedina dva naslova prvaka New York je osvojio 1970. i 1973. godine.

Na drugom mjestu po vrijednosti su Los Angeles Lakersi s 3,3 milijarde dolara, aktualni prvaci Golden State Warriorsi su treći s 3,1 milijardom, a najvrednijih pet zatvaraju Chicago Bullsi s 2,6 milijardi i Boston Celticsi s 2,5 milijardi dolara.

Prosječna vrijednost NBA momčadi procjenjuje se na 1,65 milijardi dolara, što je 22 posto više nego godinu ranije, a čak triput više nego prije samo pet godina.

Prema Forbesu, najveći razlog povećanja vrijednosti svih momčadi je novi ugovor oko prodaje televizijskih prava iz sezone 2016/17. vrijedan 24 milijarde dolara, što je povećalo zarade klubova  68 posto.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*