Kraljevi menjaju pickove?

Photo by Andy Lyons/Getty Images)

Izgleda da Vlade Divac i njegovi Kingsi misle ozbiljno na ovom draftu. Fali im talenta u ovom rosteru, a kako je ovaj draft krcat dobrim igračima odlučili su uraditi neke promene da bi mogli birati što višim pickom. Njihova meta je možda i najbolji playmaker u ponudi (da računamo i Lonza Balla) DAron Fox.

Ultra brzi bek Kentuckya kojeg nazivaju novim John Wallom (čak je i sam Wall to izjavio) je glavna želja Divca i Kraljeva. Već neko vreme se proteže njegovo ime u kontekstu Sacramenta, a Daron se čak i slikao s kapom Kingsa, iako to naravno ništa ne znači.

Uradili bi trade sa Sixersima kojima bi ustupili svoja 2 picka prve runde, tačnije 5. i 10. pick dok bi u zamenu dobili 3. kojima bi možda čak i mogli doći do Foxa. No sa nedavnim promenama u rosteru, ovo se možda i ne čini kao dobra ideja.

Naime Rudy Gay je izjavio kako neće iskoristiti svoju player opciju te raskida ugovor s Kingsima, što sada znači da im je i mesto niskog krila upražnjeno. Kada bi zadržali oba svoja picka mogli bi uzeti onda 2 vrlo dobra igrača. Na krilu poziciju nekog kao Tatuma ili Jacksona, dok bi na beku vrlo dobro mogao proći i Smith Jr.

Divac i Viviek su imali dosada svojih bisera na draftu, npr uporno birajući centre zadnjih godina iako ti je najbolji igrač centar. Nadamo se da su ipak skupili iskustva ovih godina i sada kada imaju kakvu takvu jezgru, nadograditi pametnim izborima i u post Boogievoj eri ipak se vratiti u playoff.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*