Jedan na Baltik, drugi u Nemačkog šampiona!

Dvojica srpskih košarkaša, potencijalnih reprezentativaca okrunili su svoje dobre sezone i već pronašli novi angažman. Prvi je kapiten Crvene Zvezde Luka Mitrović. Momak koji je i ove sezone imao problema s povredama uspeo je pronaći željenu formu i sa Zvezdom nanizati dosta uspeha. Zamalo im je promakao Top 8 Eurolige, no zato su uzeli ABA ligu i Kup Srbije, te su zasad uverljivi u finalu KLS protiv FMP-a i nadomak su trostruke krune.

Luka je otišao u Bamberg, ekipu koja je nedavno uzela trofej šampiona Nemačke, a tamo je nama dobro poznati trener Andrea Trinchineri koji inače odlično govori srpski jezik. Ugovor je potpisan na 2 godine a Luka bi treba da zaradi 550,000 evra.

Drugi srpski igrač koji je okrunio vrlo dobru sezonu je Vasa Micić. U turskom Tofašu je igrao jako dobro tokom čitave sezone, te se čak jedno vreme vodio kao pojačanje Euroligaša Efesa. No na kraju se Vasa ipak odlučio za odlazak “u šumu”, tačnije u Litvaniju u Žalgiris.

Ugovor je potpisao na godinu dana s opcijom produženja na još jednu ako zadovolji Jasikevičiusa i ostatak struke u litvanskom klubu. Tamo je otišao kako bi zamenio nekadašnjeg igrača Partizana Lea Westermana koji je pre potpisom za CSKA.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*