Top 5: Učinak naših za 29/11 i 30/11

1 Nikola Vučević (Magic)

Kako je započeo, tako je i završio ovaj mesec u kome je dominirao. Protiv Sunsa zabeležio je sada već rutinski double double sa 25 poena, 15 skokova, 55 % šuta iz igre i 2 postignute trojke. Pokazao je rookiju Aytonu kako se igra, i koliko još treba da radi i napreduje kako bi došao do ovog vrhunskog nivoa.

2 Bogdan Bogdanović (Kings)

U srpskom derbiju u NBA, Clippersi su bili bolji od Kingsa (133 – 121), a dominirao je Bogdan Bogdanović sa rekordom karijere. Bogdan je bio najbolji pojedinac u redovima Kingsa sa 26 poena (8/20 iz igre, 3/6 trojke) uz šest asistencija i četiri skoka:

 

3 Nikola Jokić (Nuggets)

Denver je do pete uzastopne pobede, ovog puta protiv Blazersa u gostima (113 – 112), stigao teško. I pored +17, koliko su imali, zamalo da to prokockaju a samo ih je sreća spasila kada je McCollum promašio šut za pobedu u poslednjim trenucima meča. Nikola Jokić postigao je 15 poena (7/12 iz igre) uz osam asistencija, šest skokova te po ukradenu loptu i blokadu u petom uzastopnom trijumfu Nagetsa.

 

4 Jusuf Nurkić (Blazers)

Bosanski bedem odigrao je solidnu, double double, utakmicu protiv ‘starih’ rivala iz Colorada. Meč je završio sa 17 poena i 11 skokova,  2 blokade, 2 ukradene lopte i 48 % šuta iz igre. Uz McColluma bio je najzapaženiji u domaćem porazu svoga tima:

 

5 Nemanja Bjelica (Kings)

Kingsi su poraženi od Clippersa, a Beli je kao starter igro tek 18 minuta no ostavio je solidan utisak sa 11 poena, 5 skokova, 80 posto šuta iz igre i 1 postignutom trojkom (iz 1 pokušaja), čime se zadržao na samom vrhu liste najboljih trojkaša u NBA.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*