Tajna tvornice talenata!

blic.rs

Piše: Igor Velimirović

Mega Bemaks – mali, a tako veliki klub! Mali – samo po godinama, ali veliki po broju mladih igrača koje je lansirao na najveću košarkašku pozornicu. Pre dve noći tim Miška Ražnatovića podario je NBA ligi još tri velika talenta. Vlatko Čančar izabran je kao 49. pik Denvera, Ognjena Jaramaza su sa 58. pozicije uzeli Njujork Niksi, dok je Alfa Kaba kao 60. pik završio u Atlanti. To je treći put od leta 2014. da ovaj klub ima tri izabrana pika na draftu, po čemu mu van Amerike nema ravnog!

blic.rs

Kakvi su utisci posle velikog uspeha na draftu?

– Draft je bio veoma jak, i zadovoljan sam uspehom koji su igrači Mege napravili u Njujorku. Pomoglo je to što su imali mogućnost da učestvuju na kampu u Trevizu, da rade individualne treninge, kao i da igraju letnju ligu. Sve to u velikim klubovima zbog kalendara nije moguće da se postigne u kratkom periodu, a za izbor na NBA draftu to je bilo i odlučujuće – kaže za Blicsport Miško Ražnatović.

Koja je tajna uspeha evropskog rekordera po broju košarkaša na NBA draftu?

– Mega je poodavno uspostavila sistem u kome su igrači u prvom planu, odnosno njihov razvoj ima prioritet u odnosu na rezultate kluba. Sistem se dorađuje i napreduje iz godinu u godinu, a posebno je važan kontinuitet, koji postoji sa trenerom Dejanom Milojevićem. Sada je to sve jednostavnije jer Mega ima veliku reputaciju i najtalentovaniji igrači iz cele Evrope žele da dođu u klub. Samim tim, uz dobar sistem i rad koji se primenjuje na ekstremno talentovane igrače, rezultati su očekivani. Mega ovog leta pravi veliki iskorak u uslovima trenažnog procesa, tako da mislim da će priča imati svoj nastavak već na draftu 2018. godine.

Da li će sva trojica Meginih igrača ostati u NBA ligi i potpisati ugovore?

– Čančar ostaje još minimalno jednu godinu u Megi, dok Kaba i Jaramaz putuju na letnju ligu i probaće da se izbore za ugovor. Ako ne uspeju, razmatraće i mnogobrojne evropske opcije. Sada kada su izabrani na NBA draftu, mogu da biraju gde žele da nastave karijeru. Naravno, odlučićemo zajedno – dodao je Ražnatović.

MEGINI KOŠARKAŠI NA DRAFTU

2014.

Nikola Jokić 41. pik – Denver

Vasilije Micić 52. pik – Filadelfija

Nemanja Dangubić 54. pik – Filadelfija

2016.

Timote Luvavu 24. pik – Filadelfija

Ivica Zubac 32. pik – LA Lejkers

Rade Zagorac 35. pik – Boston

2017.

Ognjen Jaramaz 58. pik – Njujork

Vlatko Čančar 49. pik – Denver

Alfa Kaba 60. pik – Atlanta

Preneseno sa: Blic.rs

1 Trackback / Pingback

  1. Mega Bemaks: priča o očevima i sinovima - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*