Žižić imao najbolju veče do sada, Dukan ugodno iznenadio u pobedi Bullsa!

Twitter

12 jul, 2017.

Veče NBA Letnje lige su otvorili Spursi i Blazersi. Relativno lagana pobeda za Mamuze koji su, po običaju, našli još jednog dragulja. Bryn Forbes dominira ovom letnjoj ligom. Druga utakmica zaredom u kojoj je postigao 35 poena, a na svoj konto je sinoć dodao i 5 skokova i 4 asista.

Jazzersi su izgubili Haywarda ovo leto, no sigurno će se utešiti kada pogledaju svoju ekipu u Letnoj ligi. Donovan Mitchell je imao još jednu sjajnu utakmicu, najbolju do sada. Ubacio je 37 poena, imao čak 8 ukradenih lopti, te podelio 3 asista. Na kraju su Jazzeri ipak izgubili od Memphisa u kojima je Zagorac dobio priliku u startnoj petorci. Za 21 minut je ubacio 3 poena i imao 4 skoka, a najbolji je bio Brooks koji je s klupe ubacio 24 koša.

Najugodnije iznenađenje sinoćnje večeri za nas je bio nastup Duje Dukana. Nakon što je dobio samo 3 minute prošlu utakmicu, sada je na terenu proveo čak 25 (najviše s klupe) i to sjajno iskoristio. Ubacio je 11 poena uz 3 asista, a imao je uverljivo najbolju +- statistiku u celoj ekipi. S njim na terenu Bullsi su dobili 23 razlike. Markkanen je napokon nešto ubacio i završio na 20 poena, a najbolji je bio Blakeney sa 23 koša i 8 skokova. Na kraju su Bikovi pobedili Wizardse sa 9 koševa razlike.

Ante Žižić je proigrao. Kao da ga je dolazak Baynesa probudio i bio je najbolji igrač Kelta u pobedi protiv Sixersa. Ubacio je 12 poena uz 13 skokova. Tatum je imao solidno veče i završio je na 14 poena. Kod Sixersa bivši igrač Mege Luwawu je bio najbolji strelac sa 16 poena, a još jedan naš “poznanik” iz ABA lige Bolden je ubacio 13.

Warriorsi su izgleda još jednom pronašli dragulja na draftu. Light verzija Draymonda Greena, kako su zvali Bella je odigrao sjajnu all round utakmicu. Postao je jedini rookie koji je ima 5+ u svim glavnim statističkim kategorijama. Po 5 poena, asista i ukradenih lopti, čak 6 blokada i 11 skokova. Najbolji strelac je bio McCaw sa 20 poena koji je još jednom bio tragičar susreta. Promašio je 2 ključna bacanja za pobedu. Kod Wolvesa gotovo čitava petroka je bila dvoznamenkasta a istakli su se Williams i Costello sa po 14 poena.

 

11, jul 2017.

Dan su otvorili Bullsi i Hawksi. Jovanović je nakon odlične prošle utakmice zaslužio startno mesto, no sinoć nažalost nije bio na visini zadatka. Nije postigao niti jedan poen, a uhvatio je samo 3 skoka za 9 minuta. Čitava ekipa Bullsa je odigrala razočaravajuće. Markkanen je šutirao 1/13, a od 10 pokušaja nije pogodio niti jednu trojku. Hawksi su to iskoristili za laganu pobedu, a najbolji su bili Collins sa 15 poena i 11 skokova i Bembry sa 17 poena. Duje Dukan je također dobio minute, no nažalost ostao je bez učinka.

Za Sunse Bender je već standardno u petorci, a sinoć je odigrao vrlo dobru utakmicu. Postigao je 12 poena uz 6 skokova, a na kraju su Sunsi ipak izgubili unatoč sjajnoj igri dvojca Chriss-Jackson. Chriss je postigao 26 poena uz 7 skokova, dok je ovogodišnji rookie Jackson stao na 20 poena i 6 skokova. Rocketse je do pobede prevodio dvojac Williams-Taylor sa po 27 i 18 poena.

U poslednoj utakmici večeri Lakersi su bez Ball uspeli pobediti Kingse. Očekivao se veliki dvoboj Ball-Fox no nažalost Lonzo je istegnuo mišić i sada će propustiti ostatak Letnje lige. Neočekivani junak je bio Alex Caruso sa 18 poena i 9 asista, a s klupe je Vander Blues ubacio 21. Naš Ivica Zubac je zabio 8 koševa, no neobično za njega ostao je bez ijednog skoka. Kod Kingsa Hield je dao sve od sebe i ubacio je 22 poena, a osvajač nagrade za najbolje sveučilišnog igrača Frank Mason III. je bio najbolji strelac sa 24 koša.

 

Nisu dobre vesti za mladog playa iz Srbije. Ognjen Jaramaz će morati mirovati u narednom periodu i za njega je letnje liga završena. Mladi igrač je hospitalizovan zbog malaksalosti.

10. jul, 2017. 

Letnja liga završena je i za prvo ime ovogodišnjeg drafta, Markella Fultza koji je protiv Warriorsa iskrenuo članak. Iako povreda nije ozbiljnija, Fultz više neće igrati ovoga leta:

Ante Žižić pruža sve dobre partije u Letnjoj ligi. Nakon 9 poena i 11 skokova u pobedi protiv Blazersa, dobar je bio i u porazu od Jazza. U tom meču mladi centar je igrao 23 minute, postigao je 9 poena, uhvatio 7 lopti i lupio 3 blokade. Tatum je ponovo bio dobar, sa double double učinkom – od po 12 poena i skokova.

9. jul, 2017.

Drugi dan Letnje lige u Las Vegasu nam je doneo nekoliko derbija. Prvi su bili stari rivali Boston Celticsi i Los Angeles Lakersi. Duel 2. i 3. picka, Ball protiv Tatuma. Jayson je još jednom odigrao odličan meč i prema prvim naznakama mogao bi biti i najbolji igrač iz ove nakrcane draft klase. Vodio je Kelte do pobede, zabijao iz svih mogućih situacija, te na kraju ulazom i prelomio meč. Ubacio je 27 poena i dodao 11 skokova.

S druge strane nakon katastrofalnog prvog meča Lonzo Ball je napokon pokazao zašto je biran na drugom mestu. Upisao je triple double učinak sa po 11 poena, skokova i asista. Šut ga i dalje ne služi, imao je samo 1-5 za tri no sjajno je upošljavao suigrače, te igrao solidnu obranu. Najbolji u timu je bio Kyle Kuzma, još jedan pick sa ovoga drafta. Odlično je koristio Lonzove asiste i na kraju završio na 31 poenu. Zubac je bio solidan i za 16 minuta zabio 7 poena uz 2 skoka.

Prokletstvo Sixersa se nastavlja. Ostali su bez Fultza, no kako javljaju iz tabora Sixersa povreda nije težeg karaktera. Uganuo je zglob, upitan je nastavak Lige, no za početak regularne sezone će sigurno biti spreman. Sinoć su igrali protiv Warriorsa i iako je Fultz igrao samo 16 minuta uspeli su doći do pobede. NBA prvak McCaw je promašio šut za produžetak i Phila je mogla slaviti. On je ujedno bio i najbolji pojedinac meča sa 25 poena i 4 skoka. Jordan Bell se pokazao u vrlo dobrom svetlu, imao je jednu spektakularnu blokadu a meč je završio sa 8 poena, 4 skoka i 2 blokade.

U duelu Bullsa i Mavsa smo videli kako se snalaze nove akvizicije Bikova. Markkanen je imao dobar meč, ubacio je 14 poena i uzeo 8 skokova, dok je druga pridošlica iz tradea Dunn ubacio 11 koševa uz 3 asista. Jedan od najboljih je bio i naš Nikola Jovanović koji je s klupe zabio 11 koševa za 17 minuta i tome dodao 7 skokova.

Kod Mavsa koji su relativno lagano došli do pobede odličan je bio 9. pick Dennis Smith Jr. Pokazao je kako će sigurno biti krađa drafta, te Knicksi i ostali bi mogli zažaliti što ga nisu izabrali. Ubacio je 14 poena, a tome dodao 7 skokova i 6 asista.

1 Trackback / Pingback

  1. Zubac i Žižić zvezde, Zagorac, Radičević i Jovanović najavili dobre nastupe - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*