Pokretna meta NBA

Momak koji danas puni 20 godina bio je poznatiji u javnosti od mnogih NBA igrača još pre nego što je draftan u najjaču ligu sveta. Lonzo Ball je stigao pod možda i najvećim hypeom u nekoliko posljednjih godina, prozivan je za spasitelja Lakersa, no to uvelike duguje svojem ocu Lavaru. Čovjek praktički nije zatvorio usta, još od prošle sezone kada je Lonzo bio na UCLA. Izvaljivao je svakakve stvari, što se Lonzu naravno obilo o glavu.

“Lakersi nemaju vođu, zato im je Lonzo potreban.”

 

Kada maknemo sav ovaj hype i medijsku pažnju možemo doći do zaključka da je Lonzo zapravo jako dobar igrač. Pravi je playmaker, visok je i snažan za svoju poziciju, no najveći mu je problem očajna mehanika šuta- zbog čega ga svi i prozivaju. No ubilježio je prvi ikada triple double na Ljetnjoj ligi, uz Kuzmu bio najbolji igrač Lakersa koji su na kraju i uzeli tu Ljetnu ligu. Polako se dokazuje, probija se u najjačoj ligi svijeta, no dok ne riješi Lavara, biti će glavna “vreća za udaranje” u NBA ligi. Okušali su se već Beverly i Wall koji je rekao kako neće imati milosti prema njemu, najviše zbog Lavara, a i ostali igrači su se priklonili playmakeru Wizardsa. Iako je Lonzo na kraju pobijedio u tom meču, pitanje je samo kada će se namjeriti na nekoga drugoga.

Ball is life!

Slično kao i u prvu utakmicu Ljetnje lige, Lonzo je debitirao s očajnim mečom. Beverly ga je “pojeo” u prvom susretu, ubacio je samo 3 poena uz katastrofalan šut. No već se u drugoj utakmici probudio i odigrao sjajan meč. Bio je blizu TD učinka, ubacio je 29 poena uz 11 skokova i 9 asista. Pružio je solidne partije u ostala dva meča protiv Pelicansa i Wizardsa, no dosta se muči sa šutom, što mu je zapravo i najveći problem. Asiste i skokove skuplja kao od šale, no morati će dosta poraditi na tehnici šuta, ako ništa drugo da ubrza taj proces. Ako to uradi biti će ga jako teško čuvati i Lakersi bi mogli imati svog novog Allstara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*