Pacific 2018-2019 Kraljev novi dom

Golden State Warriors

IN- DeMarcus Cousins (FA-Pelicans), Jonas Jerebko (FA- Jazz), Damion Lee (FA-Hawks)

OUT- Zaza Pachulia (Pistons), Javale McGee (Lakers)

DRAFT- Jacob Evans (28.pick)

Prva stvar na dnevnom redu Ratnika ovo ljeto je bila potpis Duranta. To su riješili, a onda su opet šokirali. Tj, više je šokirao ponajbolji centar Lige Demarcus Cousins koji je pristao na minimalac kako bi se pridružio aktualnim šampionima. Otišli su McGee i Zaza, no nakon ovog potpisa sigurni smo kako nitko neće plakati u redovima Ratnika. Istina, Boogie sigurno propušta veći dio sezone, planirani je povratak negdje oko Allstara, no Kerr će imati dovoljno vremena da uigra i Boogiea u ovu ekipu.

Otišao je centarski par, no i bez njih Warriorsi se čine jačim ove sezone (čak i da ne uzmemo Boogiea u obzir). Njihovim odlaskom otvara se više mjesta za Bella i Looneya, dvojicu mladih igrača koji su također bili draftovani od strane ove ekipe. Obojica su pokazala da itekako mogu odigrati na ovom nivou i pomoći, prije svega u obrani. Tako će Kerr češće moći koristiti smallball, s Looneyom, Bellom ili Greenom na petici. Još kada se Boogie vrati, stvarno ne vidimo tko bi im mogao konkurirati.

Prognoza: Prvaci

Los Angeles Clippers

IN- Marcin Gortat (Wizards), Johnathan Motley (Mavs), Mike Scott (Wizards), Luc Mbah a Moute (Rockets)

OUT- Deandre Jordan (Mavs), Sam Dekker (Cavs), Austin Rivers (Wizards), CJ Williams

DRAFT- Shai Gilgeous-Alexander (11.pick), Jerome Robinson (13.pick)

Era Lob Citya je službeno završila odlaskom Jordana koji je bio posljednjih član te generacije. Paul i Griffin su ranije napustili brod, a sada je i Jordan digao sidro. Ovo ljeto ne možemo baš reći da su Clippsi odradili dobar posao. Natrpali su se bekovima, te im je praktički polovica ekipa na pozicijama 1 i 2. Potpisali su Tea i Bradleya, draftali dvojicu bekova, a oporavio se i Beverley. Nadodajte tu i Sweet Loua koji je imao sezonu karijere, te Thornwella i Wallacea i Rivers će imati velike muke s raspoređivanjem minutaže. Srećom otišao je Rivers mlađi, pa su barem malo rasčistili gužvu s tom razmjenom.

Umjesto Jordana je stigao Gortat, Poljak na kraju karijere. Slobodno možemo reći da je ovo downgrade u odnosu na Jordana, no ostatak ekipe je ostao relativno manje više isti. Centarske pozicije će pokriti uz Gortata, Harrell i Motley, dok će na četvorku ići nadamo se zdravi Galinari, nekada Harris te Scott koji se vratio na mala vrata u Ligu i pokazao da još uvijek nije zaboravio igrati. Ako gledamo predsezonu Bobi će i dalje dobijati priliku na kapaljku, te biti igrač za baš posebne zadatke. Što se tiče Tea, on će se grčevito morati boriti za minute. Beverley i Bradley su miljama od njega u obrani, dok će mladi Alexander i Robinson sigurno gristi kako bi izborili minute.

Ova ekipa Clippsa uopće ne izgleda loše. Harris i Galinari su jako opasan par krila koji može svakoga zatrpati, a imaju i možda najbolji obrambeni backcourt Lige u Beverlyu i Bradleyu. Sweet Lou će s klupe i dalje odraditi svojih 20-ak poena i vjerovatno će se boriti s Harrisom oko titule najboljeg strijelca ekipe. Rivers bi mogao nekim čudom uhvatiti playoff s ovom ekipom, no pod hitno moraju riješiti gužvu na bekovskim pozicijama.

Prognoza: 8-10. mjesto Zapada

Los Angeles Lakers

IN- Lebron James (Cavs), Michael Beasley (Knicks), Joel Berry II, JaVale Mcgee (Warriors), Lance Stephenson (Pacers), Rajon Rondo (Pelicans)

OUT- Thomas Bryant, Luol Deng (Wolves), Tyler Ennis, Channing Frye (Cavs), Brook Lopez (Bucks), Julius Randle (Pelicans), Isaiah Thomas (Nuggets)

DRAFT- Moritz Wagner (25.pick), Isaac Bonga (39.pick), Svy Mykhailiuk (47.pick)

Kada pogledamo listu igrača koji su preko ljeta napustili Lakerse, mogli bi ustanoviti da nakon svega toga borili da ne budu na začelju Lige. No, onda pogledamo pređemo na dolaske, te već kod prvog imena zastanemo i uvidimo da su Lakersi zapravo postali izuzetno opasna ekipa. Ova uprava očito zna šta radi, a ove sezone su uparili iskustvo sa mladosti i talentom i Lebronom Jamesom. Kralj je potpisao 4-godišnji ugovor s Lakersima i to je uvjerljivo najveća vijest ovoga ljeta. Da je samo on stigao, uz ovu sjajnu mladu jezgru koji već imamo, Lakersi bi bili jako uzbuđeni zbog ove sezone.

No, tu nisu stali. Potpisivali su redom, Rondo, McGee, Beasley, te Stephenson zakleti Lebronov neprijatelj. Ova četvorka je već prošla sve u ovoj Ligi, i daju ovoj ekipi jednu novu dimenziju. Mlada jezgra Ball-Ingram-Kuzma, te Hart i naš Zubac daju Waltonu i navijačima Lakersa nadu u bolju budućnost. Imaju izvanserijske talente, a sada su dodali i Lebrona. Uz sve ovo odradili su i sjajan posao na draftu. Baš kao i prošlih godina. Wagner će vrlo lako pokriti rupu odlaskom Lopeza, dok je Ukrajinac Svy Mykhailiuk možebitna krađa drafta. Bio je sjajan na Kansasu, a Lakersi su ga dobili izuzetno niskim pickom.

Lako je moguće da će baš Lakersi ove sezone biti glavni konkurenti Ratnicima, ako ne već ove onda sigurno u nekoliko idućih sezone.

Prognoza: 3-5. mjesto Zapada

Sacramento Kings

IN- Nemanja Bjelica (Wolves), Yogi Ferell (Mavs), Ben McLemore, Deyonta Davis (Grizzlies)

OUT- Vince Carter (Hawks), Nigel Hayes, Garrett Temple

DRAFT- Marvin Bagley III (2.pick)

E moj Vlade. Kingsi se nisu proslavili ovo ljeto. Riskirali su na draftu i propustili Dončića, no ostatak ljeta također je prošao u sličnom tonu. Okej, potpis Bjelice je logičan potez. Kingsi imaju užasno puno centara, te im je bio potreban visoki igrač koji širi reket. Beli se savršeno uklapa u taj scenario, te će u ovoj ekipi sigurno dobiti puno više prilike za igru. Nakon toga potpisuju Ferrella, beka revoleraša iz Mavsa koji nikako nije bio potreban u ovoj koncepciji. Na beku već imaju Foxa, te našeg Bogdana koji većinu vremena vodi igru kada je na parketu. Yogi je dobar igrač, no u ovakvoj ekipi nije potreban.

Također, Hield je pokaza da odlično funkcionira ulazeći s klupe, a Yogi će mu sada uzeti dio lopti i minuta. Najveće pojačanje za Kingse bi se mogao pokazati  Harry Giles. Krilo koje su birali prošle sezone, a zbog povrede koljena je propustio čitavu sezonu. Bio je ogroman potencijal u srednjoj školi, jedan od najvećih u državi, no povrede su već sada učinile svoje. Propustio je sezonu kako bi sve sanirao, Kingsi velike nade polažu u njega.

Problem na početku sezone bi mogla predstavljati i povreda Bogdanovića koji je sa reprezentacijom obnovio svoju povredu. Neće ga biti neko vrijeme, što je veliki udarac za Kingse. Ova sezona će im također proći u traženju što boljeg picka, jer ni ovo ljeto nisu uspjeli napraviti niti jedan korak prema naprijed.

Prognoza: Začelje Zapada

Phoenix Suns

IN- Ryan Anderson (Rockets), Trevor Ariza (Rockets), Darrell Arthur (Nets), Richaun Holmes (76ers), Deanthony Melton (Rockets)

OUT- Marquese Chriss (Rockets), Jared Dudley (Nets), Brandon Knight (Rockets), Alex Len (Hawks), Elfrid Payton (Pelicans), Tyler Ullis, Alan Williams

DRAFT- DeAndre Ayton (1.pick), Mikal Bridges (10.pick), Elie Okobo (31.pick), George King (59.pick)

Prvi korak ka boljoj sutrašnjci Sunsi su napravili instaliranjem novog trenera. Igor Kokoškov je dobio čast da kao prvi trener s naših prostora vodi NBA ekipu. Dobio je zapravo ono što mu najviše odgovara. Mladu, poletnu i jako talentiranu ekipu koju će moći voditi kako on hoće. Ovogodišnjim draftom dodali su još nekoliko talenata na roster. Ayton je glavna vijest, centar Arizone je doveden kako bi uspostavio dominaciju po košem, dok je Bridges tu da proširi rotaciju na krilnim pozicijama.

Nažalost, početak sezone će propustiti Booker koji je povrijedio šaku, no nekoliko tjedana nakon početka bi se trebao vratiti. “Klinci” su već sada oduševljeni s novim trenerom, što ih je nekolicina i izjavilo. Ova sezona bi trebala biti sezona buđenja Dragana Bendera, koji nikako da pokaže ono što zna i umije. Što se tiče rotacije Sunsa, Kokoškov će sigurno dosta koristiti Aytona na centru, te igrati smallball oko njega. Jackson je idealan glue guy, dok će se Bender vjerovatno izvlačiti van. Jedini problem im predstavlja što su užasno tanki na playmakeru. I dalje pokušavaju dovest nekog veterana kako bi to ekpresno riješili, no trenutno nemaju uspjeha.

Sunsi imaju strašno puno potencijala. Booker i Ayton bi mogli dominirati Ligom za koju sezonu, a Jackson, Bender i ostatak ekipe su idealni pomagači. Za ovu sezonu Kokoško ima i iskusnu veteransku pomoć u Arizi i Andersonu, koji će biti tu da smire ove mlade momke kada je najpotrebnije. Sunsi imaju sve uslove da za koju sezonu postanu standardni član playoffa. Baš kao nekada…

Prognoza: 7-10. mjesto Zapada

 

1 Trackback / Pingback

  1. Na Zapadu ništa novo - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*