MM: “On je najbolji igrač na planeti”

SofaScore / screenshot

Los Angeles Lakersi lakše su od očekivanog dobili prvu utakmicu velikog finala. Poveli su 1-0 u seriji nakon 116-98 pobjede koja je mogla biti i veća. Dosta nesreće je snašlo Heat u ovom meču, a uz to čitava ekipa Lakersa je šutirala kao u transu.

Utakmica je bila rješena već do poluvremena, a samo u prvoj četvrtini smo imali egal utakmicu. U prvom dijelu Lakersi su pogodili čak 11 trojki što je rekord NBA finala za jednu ekipu, a uz sve to šutirali su i sjajnih preko 60%. Da bi stvar bila gora po Miamia, povredila su se trojica najbitnijih igrača – Butler-Dragić-Adebayo.

Dragon je iskrenuo nogu i nije mogao nastaviti meč. Prema prvim prognozama, postoji velika mogućnost da je ovo finale nažalost za njega gotovo. Butler je također iskrenuo nogu, no povreda nije bila tako teške prirode i nastavio je meč, dok je Adebayo morao van zbog povrede ramena koju vuče već neko vrijeme. Okrnjeni Heat nije niti mogao ništa više osim ublažiti poraz na kraju meča.

Davis je za Lakerse ubacio 34 poena uz 9 skokova, a Lebronu je falio samo jedan asist do triple doublea. Ubacio je 25 poena, uhvatio 13 skokova i podijelio 9 asista. Butler je za Heat ubacio 23 poena, a Nunn je s klupe dodao 18

Njegov saigra;, Markieff Morris ubeđen je da je ‘obrva’ u ovom trenutku najbolji igrač na planeti, i pored činjenice da deli dres sa jednim Lebron Jamesom.

 

“Davisu je sve lako na parketu, kada pogledam da imamo Lebrona i kako igra, a opet nije najbolji igrač na svetu, već je to Anthony Davis. Lebron igra konstantno dobro na obe strane terena i to svako veče, pa vam je jasno šta Davis pruža svake večeri”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*